V Bratislave pribudnú tri nové ulice, pozrite si ich názvy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ulica žena
ilustračné foto Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 22. mája (WEBNOVINY) – V Bratislave od polovice júna pribudnú tri nové ulice. Na Kolibe pribudne ulica Svätovavrinecká, vo Vajnoroch si budú obyvatelia zvykať na Nemeckú dolinu a Ochotnícku ulicu. Názvy novovzniknutých ulíc dnes vo všeobecne záväznom nariadení (VZN) schválili bratislavskí mestskí poslanci.

Svätovavrinecká ulica v Novom Meste dostala pomenovanie podľa odrody vína typického pre slovenské vinohradnícke oblasti. Názov novovzniknutej ulice na bratislavskej Kolibe tak svojím názvom nadväzuje na vinohradnícku tradíciu. Pomenovanie vlani v decembri schválili aj novomestskí poslanci.

Vo Vajnoroch pribudli dve nové ulice. Jedna z nich dostala pomenovanie Nemecká dolina. Práve takto už dlhé roky volajú domáci lokalitu, v ktorej sa ulica nachádza. Druhú ulicu nazvali Ochotnícka.

Neďaleko totiž stojí vajnorský kultúrny dom, v ktorom sa konajú kultúrne a spoločenské akcie, koncerty či divadelné predstavenia. Stretávajú sa v ňom aj členovia Vajnorského okrášľovacieho spolku, ochotníckeho divadla či iných miestnych klubov. Názvy novovzniknutých ulíc vajnorskí poslanci schválili vlani v decembri. Nové VZN nadobúda účinnosť od 16. júna 2014.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať