Komplikácie v eurovoľbách, strana sa sťažuje na TA3

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Voľby,, európsky parlament
Foto: SITA/Nina Bednáriková

BRATISLAVA 22. mája (WEBNOVINY) – Jedna zo strán, ktorá kandiduje v sobotných voľbách do Európskeho parlamentu (EP), odporučila svojmu zástupcovi v Ústrednej volebnej komisii, aby nepodpísal zápisnicu s výsledkami volieb. „Dôvodom je nevyvážený priestor počas volebnej kampane zo strany televízie TA3,“ uvádza sa v stanovisku strany.

Ako kandidujúca strana informuje, podali aj oficiálny podnet na preskúmanie konania televízie, ktorá do predvolebnej diskusie prizvala zástupcov len desiatich kandidujúcich strán. „Cítime sa týmto krokom znevýhodňovaní v rámci predvolebného boja,“ píše sa v stanovisku strany.

Všetko o voľbách do Európskeho parlamentu sa dočítate –––>>> TU

Zapisovateľka Ústrednej volebnej komisie pre voľby do EP Eva Chmelová hovorí, že podnetom sa budú zaoberať v sobotu. „Ústredná volebná komisia však nie je oprávnená takéto prípady posudzovať a je povinná postúpiť to Rade pre vysielanie a retransmisiu,“ povedala.

Podľa nej odporúčanie zástupcovi ÚVK, aby zápisnicu nepodpísal, neovplyvní platnosť volieb. „Platnosť či neplatnosť môže konštatovať len Ústavný súd SR na základe podania,“ hovorí Chmelová. Súd podľa nej posudzuje i mieru toho, ako mohlo dané konanie ovplyvniť voličov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie TA3