Turisti v Tatrách počas leta ušetria, dostanú výhodnú kartu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tatry turist
ilustračné foto Foto: SITA/Rastislav Ovšonka

POPRAD 25. mája (WEBNOVINY) – Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Vysoké Tatry prišla pred novou letnou sezónou s vynovenou kartou zliav Tatry Card.

„Novinkou letnej sezóny je, že Tatry Card získa každý turista, ktorý strávi vo Vysokých Tatrách aspoň jednu noc. Naša zážitková karta je po novom tiež dobíjacia, čo ocenia najmä naši verní klienti,“ uviedla výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská. Tatranské atrakcie by tak mali byť v lete dostupnejšie pre viac dovolenkárov. Letnú Tatry Card začnú partneri projektu vydávať ubytovaným návštevníkom v regióne od 30.

Dovolenkári ubytovaní vo Vysokých Tatrách získajú kartu bezplatne priamo na recepcii ubytovacieho zariadenia spolu s informačnou brožúrou. Nájdu v nej zoznam všetkých atrakcií, zážitkov a benefitov, ktoré im karta ponúka.

Zľavovú kartu obdrží každý hosť

Klienti dostanú svoju zážitkovú Tatry Card zadarmo. „Pri výbere partnerov, ktorí sa rozhodli zapojiť do projektu a poskytnúť zľavu na svoju službu alebo produkt, sme kládli veľký dôraz na to, aby bola daná služba zaujímavá pre koncového klienta a mal záujem ju využiť,“ uviedla Maťašovská. Zľavy vo výške päť až desať percent podľa nej už dnes nie sú pre aktívnych turistov zaujímavé. V niektorých zariadeniach dosahujú zľavy až polovicu z ceny.

V lete 2012 využilo kartu vyše 18-tisíc ubytovaných návštevníkov, vlani ich bolo vyše 21 000. Minulý rok museli návštevníci na získanie zľavovej karty prenocovať vo Vysokých Tatrách minimálne dve noci, tento rok aspoň jednu noc.

Najširšiu časť klientov tvoria rodiny s detmi

Pri príprave ponuky sa Tatranci zamerali prevažne na rodiny s deťmi, ktoré tvoria najväčšiu časť klientely, ktorá využíva zľavovú kartu. „Deti sa vďaka karte dostanú lanovkou na Skalnaté pleso a na Solisko len za jedno euro. Vstupy do popradského akvaparku sú pre všetkých so zľavou až 25 percent,“ dodala Maťašovská.

Tradične najobľúbenejšie a najvyhľadávanejšie atrakcie cez kartu sú lanovky, akvaparky a gastronomické zariadenia. Tatry Card nie je voľne predajná, preto jej výhody môžu využívať len hostia, ktorí sa v regióne ubytujú v partnerskom zariadení.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia