Traktor vošiel na priecestie, vpálil doň prichádzajúci rušeň

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vlak nehoda zrazka
ilustračné foto Foto: SITA/Nina Bednáriková

BRATISLAVA 24. mája (WEBNOVINY) – Na železničnom priecestí Maťovce – Veľké Kapušany v okrese Michalovce sa v sobotu zrazil motorový rušeň s traktorom. Pri dopravnej nehode sa ťažko zranil 50-ročný vodič traktora.

Agentúru SITA o tom informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Traktorista nesledoval situáciu na ceste a nepresvedčil sa, či môže bezpečne prejsť cez železničné priecestie.

Vošiel teda na rampovú koľaj, kde v tom čase išiel od Maťoviec motorový rušeň a vozidlá sa zrazili. Traktor po zrážke odhodilo na bok, kde sa ešte prevrátil, priblížila detaily dopravnej nehody Mésarová. Rušňovodičovi polícia na mieste dala fúkať, alkohol u neho nezistili.

Zranenému traktoristovi nemohli na mieste vykonať dychovú skúšku, prípadný alkohol u neho budú zisťovať z krvi. Okrem traktoristu sa pri nehode nikto ďalší nezranil.

Na traktore vznikla škoda 1000 eur a na rušni 50 eur. „Okolnosti dopravnej nehody vyšetrujú michalovskí dopravní policajti a v tejto súvislosti začali trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti,“ dodala Mésarová.

Nehoda sa stala aj na železničnom priecestí v obci Haniska v okrese Prešov, kde sa v sobotu zrazili dve autá. Po nehode do nemocnice na ošetrenie previezli vodičku z jedného auta a spolujazdkyňu z druhého.

Polícia u vodičov oboch áut alkohol nezistila. Príčiny nehody zatiaľ vyšetrujú. Agentúru SITA o tom informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať