Záhradkár pri práci objavil ostrý delostrelecký granát

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Granat
Pri prácach v záhrade v obci Dolné Sŕnie v okrese Nové Mesto nad Váhom vykopal 34-ročný muž poriadne veľký pozostatok z obdobia II. svetovej vojny. Išlo o šesťdesiatcentimetrový a 42 kilogramov vážiaci ostrý delostrelecký granát. Foto: SITA/KR PZ Trenčín

BRATISLAVA/NOVÉ MESTO NAD VÁHOM 26. mája (WEBNOVINY) – Pri prácach v záhrade v obci Dolné Sŕnie v okrese Nové Mesto nad Váhom vykopal 34-ročný muž poriadne veľký pozostatok z obdobia II. svetovej vojny. Išlo o šesťdesiatcentimetrový a 42 kilogramov vážiaci ostrý delostrelecký granát.

Na miesto dorazil aj policajný pyrotechnik. Miesto ešte prehľadal s detektorom kovov, inú muníciu už nenašiel. Ako agentúru SITA informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, za prísnych bezpečnostných opatrení granát previezli do muničného trezoru v Dubnici nad Váhom, odtiaľ ho následne odvezú na likvidáciu.

Polícia nálezcov munície znovu upozorňuje, aby ju vždy ponechali na mieste, nemanipulovali s ňou, pretože môže vybuchnúť. Následne treba ihneď privolať policajtov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať