Martin Fedor už nebude podpredsedom SDKÚ, vzdá sa funkcie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin fedor
Martin Fedor Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 27. mája (WEBNOVINY) – Podpredseda SDKÚ-DS Martin Fedor sa v stredu vzdá straníckej funkcie. Fedor svoje rozhodnutie avizoval spolustraníkom už pred eurovoľbami. V stredu ho oznámi na rokovaní prezídia. „Nebudem sa vyjadrovať ku klebetám. K faktom sa vyjadrím po rokovaní prezídia. Najskôr chcem rozprávať s kolegami v strane,“ povedal v utorok pre agentúru SITA Fedor.

SDKÚ-DS zrejme čaká mimoriadny kongres, ktorý by sa mal venovať personálnym a programovým otázkam. Jeho cieľom má byť podľa informácií agentúry SITA výmena predsedu. Ani výsledok v eurovoľbách totiž neodradil kritikov predsedu strany Pavla Freša od iniciatívy zvolať kongres s cieľom personálnych zmien na čele strany. Ako kandidát na predsedu sa spomína bývalý poslanec NR SR Ondrej Matej.

„Prekvapilo ma, že sa skloňuje moje meno. Vôbec sa s tým nezapodievam,“ povedal v utorok pre agentúru SITA. Problém nevidí len v personálnych otázkach, ale v tom, či strana bude schopná pripraviť projekt pre voličov. „Oveľa dôležitejšie ako personálne otázky v rámci SDKÚ-DS je to, či strana, ktorá vždy prinášala riešenia pre obyvateľov, strana, ktorá dokázala Slovensko dotiahnuť do európskych štruktúr, prijať euro, prilákať investorov, ľudia mali zamestnanie, bude schopná predložiť ponuku pre občanov SR pre rok 2016,“ povedal Matej dnes novinárom.

Matej je členom Prezídia SDKÚ-DS. „Chystám sa na rokovanie prezídia. Budem hlavne počúvať atmosféru v strane a vyjadrím sa. Budem počúvať s čím príde predseda a kolegovia,“ povedal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin FedorOndrej MatejPavol Frešo
Firmy a inštitúcie SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana