SDKÚ zažíva voľný pád, zhodnotil situáciu v strane politológ

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
SDKÚ DS
SDKÚ-DS Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 27. mája (WEBNOVINY) – Za pokračovanie voľného pádu SDKÚ-DS považuje politológ Samuel Abrahám súčasné dianie v strane. Vnútorní kritici plánujú iniciovať mimoriadny kongres so snahou vymeniť predsedu Pavla Freša, situáciu považuje za zlú aj jej bývalý podpredseda Ivan Mikloš. Súčasný podpredseda Martin Fedor sa navyše v stredu vzdá straníckej funkcie.

Postava predsedu podľa Abraháma veciam nepomáha. „Postavou veľký, ale politicky bezvýznamný a nevýrazný líder nemôže dostať stranu na pozície, na ktorých stála takmer desať rokov,“ hovorí Abrahám, ktorý pôsobí ako rektor Bratislavskej medzinárodnej školy liberálnych štúdií.

Skutočnosť, že SDKÚ získala vo voľbách dvoch europoslancov podľa Abraháma svedčí o tom, že ľudia síce túto stranu stále vnímajú ako dôležitú, ale so súčasným vedením a po niekoľkých rozbrojoch jej na domácej scéne nedôverujú.

„Vlastne sa z nej stala strana individualít. Tí, čo sú uznávaní, dostanú sa aj do Európskeho parlamentu, ale strana ako taká je momentálne považovaná za marginálnu,“ dodal politológ. Napriek tomu podľa Abraháma je pravdepodobne stále možné dosiahnuť zmenu, resp. naštartovanie strany prostredníctvom kongresu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivan MiklošMartin FedorPavol Frešo
Firmy a inštitúcie SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana