Inšpekcia rieši video maturantov, mali v ňom policajné auto

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Policajti dostali nové autá, ide o najväčšiu výmenu v histórii
Pohľad do showroomu v Devínskej Novej Vsi počas slávnostného odovzdania nových služobných vozidiel Volkswagen Golf do užívania Policajného zboru SR. Bratislava, 22. apríl 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 28. mája (WEBNOVINY) – Inšpekcia ministerstva vnútra má na stole ďalší prípad videa, v ktorom použili policajné auto a uniformy zrejme bez povolenia. Viaceré médiá informovali o videu bratislavských maturantov o fiktívnom únose triednej knihy, v ktorom sa objavil policajný seat a uniformy. „Krajská kontrola v Bratislave posunula prípad Inšpekcii Ministerstva vnútra SR, ktorá sa ním bude zaoberať,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa rezortu vnútra Lucia Kirinovičová.

Pre videoklip s policajným autom sa nedávno v polícii prepúšťalo. Zo služobného pomeru prepustili začiatkom apríla 26-ročného policajta z Nitry, ktorý požičal policajné auto a uniformy bez súhlasu nadriadeného na natáčanie videoklipu. Prepustený policajt a ďalšie dve osoby boli istý čas aj obvinené inšpekciou ministerstva vnútra.

V polovici marca však obvinenia zrušil prokurátor Okresnej prokuratúry Nitra. Inšpekcia rezortu vnútra má však na prípad iný názor, momentálne čaká na doručenie spisu z nitrianskej prokuratúry. „Stále trváme na tom, že obvinenie v danom prípade bolo dôvodné,“ povedala Kirinovičová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR