Slovensko diskutovalo s Ukrajinou o napätej situácii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ukrajina
Ukrajinskí demonštranti nesú obrovskú ukrajinskú vlajku v Donecku. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 2. júna (WEBNOVINY) – Vzťahy medzi Slovenskom a Ukrajinou boli témou pondelňajšieho stretnutia štátneho tajomníka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Petra Buriana a mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Ukrajiny v Bratislave Oleha Havašiho.

„Predmetom rozhovoru boli bilaterálne vzťahy medzi Slovenskom a Ukrajinou, osobitne spolupráca v širokom spektre oblastí, ako sú napríklad kultúra, školstvo, cestovný ruch, energetika, vrátane spolupráce medzi regiónmi,“ informoval agentúru SITA tlačový odbor MZVaEZ SR.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Peter Burian a Oleh Havaši si tiež vymenili názory na aktuálnu politickú a bezpečnostnú situáciu na Ukrajine s osobitným zreteľom na nedávne prezidentské voľby. „Štátny tajomník Peter Burian vyzdvihol priebeh a výsledky volieb, ktoré vnímame ako výraz vôle ukrajinského národa podporiť prebiehajúci politický proces a zachovať celistvosť krajiny,“ uvádza sa ďalej v tlačovej správe ministerstva zahraničných vecí.

Obe strany zároveň potvrdili záujem o pokračovanie a rozvoj dobrých susedských vzťahov medzi Slovenskom a Ukrajinou. „Súčasné zmeny by mali vytvoriť podmienky na ich ďalší rozvoj. Podčiarkli prínos zdieľania transformačných skúseností a ich užitočnosť pre podporu demokratizačných procesov. Dotkli sa tiež otázky kandidatúr do medzinárodných organizácií,“ dodal tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter Burian