Procházkova Sieť by OĽaNO vzala skoro štvrtinu voličov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Prochazka
Neúspešný prezidentský kandidát Radoslav Procházka hovoril o budovaní novej politickej strany. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 5. júna (WEBNOVINY) – Vznikajúca strana Sieť by podľa prieskumu agentúry Polis Slovakia odobrala Obyčajným ľuďom a nezávislým osobnostiam 24,6 percenta voličov, ktorí hnutiu odovzdali hlas v parlamentných voľbách v roku 2012.

Vládnej strane Smer-SD by zas vzala 13,9 percenta voličov. Vyplýva to z prieskumu, ktorý agentúra Polis Slovakia robila pre agentúru SITA.

Najviac by Sieť vzala obyčajným

Podľa prieskumu, ktorý robili od 26. mája do 2. júna, by Sieť získala v parlamentných voľbách 15,4 percenta hlasov. Sieť by podľa prieskumu oslovila 27 percent nevoličov v posledných parlamentných voľbách.

Voličov by odobrala hnutiu OĽaNO (24,6 percenta), strane Smer-SD (13,9 percenta) a KDH (10 percent). Strane SDKÚ-DS by Sieť vzala 9,1 percenta voličov, ktorí ju volili v parlamentných voľbách v roku 2012, strane SaS 8,2 percenta, Mostu-Híd 1,8 percenta a SNS 1,7 percenta voličov. Ostatným stranám by Sieť odobrala 3,7 percenta voličských hlasov.

Volilo by takmer 60 percent ľudí

Telefonický prieskum urobila agentúra Polis Slovakia pre agentúru SITA od 26. mája do 2. júna na vzorke 1603 respondentov starších ako 18 rokov v celej SR. Preferencie strán vyrátali z 58-percentnej účasti.

Nerozhodnutých bolo 16 percent respondentov, voliť by nešlo 26 percent oslovených. Štruktúru voličov strany Sieť zistili v prieskume tak, že sa respondentov pýtali: „Ktorú stranu alebo hnutie ste volili v posledných parlamentných voľbách v r. 2012?“ a „Ak by boli parlamentné voľby tento víkend, ktorú stranu alebo hnutie by ste volili?“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Radoslav Procházka