V Bratislave sa bude pochodovať proti rakovine prsníka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
5. ročník Avon pochodu proti rakovine prsníka
Až 4500 ľudí si oblieklo tričko symbolizujúce boj s touto zákernou chorobou a pochodovalo ulicami mesta. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 6. júna (WEBOVINY) – Šiesty ročník Avon Pochodu proti rakovine prsníka sa uskutoční už túto sobotu v Bratislave. Podujatie, ktoré sa pravidelne koná vo viac ako 50 krajinách sveta, mieni opäť spojiť státisíce ľudí, aby vyjadrili podporu ženám trpiacim zákernou chorobou a ich rodinám.

Cieľom je tiež získavanie finančnej pomoci projektom zameraným na prevenciu a liečbu rakoviny prsníka. Tohtoročný ružový pochod príde podporiť česká modelka Daniela Peštová, speváčky Jana Kirschner, Beáta Dubasová, herečky Henrieta Mičkovicová a Petra Polnišová a ďalšie známe tváre.

Obrazom: 5. ročník Avon pochodu proti rakovine prsníka

Podujatie sa začne o 13:00 registráciou účastníkov a účastníčok na námestí pred nákupným centrom Eurovea. O dve hodiny neskôr pochod slávnostne odštartuje, pričom jeho trasa povedie historickým centrom Bratislavy. Počas sprievodného programu vystúpia speváčka Jana Kirschner, speváci Pavol Hammel, Robo Papp a Bystrík, skupina Starmania či bubnová šou Campana Batucada.

Tak ako aj na minulé ročníky, vstupenkou na Avon Pochod je Tričko proti rakovine prsníka. Dámsku ružovú tuniku navrhla študentka odevného návrhárstva Lucie Bendlová. Pre pánov organizátori prichystali elegantné tmavošedé tričko. Záujemcovia si ich môžu zakúpiť prostredníctvom webstránky www.zdraveprsia.sk alebo priamo na podujatí. Peniaze získané z predaja použijú na podporu prevencie a liečby zákernej choroby.

Informácie pochádzajú od Kateryny Matuškovej z agentúry Neopublic Porter Novelli, z webstránky www.zdraveprsia.sk a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniela PeštováJana KirschnerPavol HammelPetra PolnišováRobo Papp