V obci Hniezdne spoznáte históriu a tradície severného Spiša

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: Nestville Park

BRATISLAVA 6. júna (WBN/PR) – Poslednú júnovú sobotu (28.6.2014) sa uskutoční tretí ročník Nestville Open Day v historicko-náučnej expozícii Nestville Park. Vo veľkolepom hudobnom programe vystúpia na hlavnom pódiu IMT Smile, Polemic, Peter Cmorík, Bacil a Rakby, Helenine oči. Návštevníkov čaká bohatý program pre deti a zaujímavá súťaž silákov z Európy.

Vďaka Nestville Parku môžu návštevníci spoznať jeden z najkrajších kútov Slovenska a históriu a zvyklosti severného Spiša. Historicko-náučná expozícia mapuje obdobie od 12. storočia prostredníc-tvom historických dokumentov, artefaktov, ukážok remeselnej zručnosti a postupov. Zaujímavosťou je aj fakt, že Nestville Park sa nachádza v obci Hniezdne, ktorá bola kráľovským mestom.

Výnimočná expozícia má tri časti: historickú s faktografickými ukážkami spôsobu života ľudí z tohto regiónu od 12. storočia a s ukážkami remesiel, ktoré rozvíjali; modernú, ktorá zahŕňa prehliadku najmodernejšieho liehovaru v Európe; tradičnú s ukážkami remeselného umu. Neodmysliteľná je rezbárska miestnosť s najväčším dreveným vyrezávaným obrazom na Slovensku. Priamo pod obrazom sa končí aj celá prehliadka ochutnávkou prvej slovenskej whisky.

Za Nestville Park sa vyjadril František Strela, Manager of Nestville Park

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter Cmorik