Strana Právo a spravodlivosť napadla eurovoľby

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Voľby do Európskeho parlamentu
Voľby do Európskeho parlamentu sa skončili. Celkové výsledky budú známe už čoskoro. Foto: SITA/AP

KOŠICE 6. júna (WEBNOVINY) – Volebnú sťažnosť na eurovoľby, ktoré sa konali 24. mája, podala ma Ústavný súd SR politická strana Právo a spravodlivosť. Strana napáda výsledok ako aj celé eurovoľby pre ich nezákonnosť a neústavnosť a žiada, aby ich ÚS vyhlásil za neplatné. Súčasne žiada o vydanie predbežného opatrenia namiereného voči europoslancom. V piatok o tom informovala hovorkyňa ÚS Anna Pančurová.

Sťažovateľ neplatnosť, nezákonnosť a neústavnosť eurovolieb odôvodňuje zásadnými pochybnosťami v štyroch bodoch: 1. kreovanie okrskových volebných komisií, 2. utajenie zasadnutia schôdze Ústrednej volebnej komisie 13. mája 2014, 3. porušenie pravidiel v predvolebnom boji, 4. chyby pri sčítavaní hlasov a absencia kontroly sčítavania hlasov.

Strana Právo a spravodlivosť súčasne žiada ÚS, aby vydal predbežné opatrenie, podľa ktorého sú zvolení europoslanci povinní zdržať sa výkonu všetkých práv a povinností, ktoré im vznikli v dôsledku volieb do Európskeho parlamentu 24. mája – najmä sú povinní zdržať sa výkonu funkcie europoslancov, kým ÚS nerozhodne o volebnej sťažnosti.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať