Obrazom: Šiesty ročník pochodu proti rakovine bol rekordný

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Šiesty ročník Avon pochodu v Bratislave
Účastníci 6. ročníka charitatívneho podujatia Avon Pochod proti rakovine prsníka vypúšťajú ružové balóny. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 7. júna (WEBNOVINY) – Rekordných 5 000 ľudí sa zúčastnilo v sobotu v Bratislave na 6. ročníku Avon Pochodu proti rakovine prsníka. Na boj s rakovinou prsníka sa podarilo vyzbierať historicky najvyššiu sumu – 74 173 eur.

Pochod odštartoval o 15:00 na námestí pred OC Eurovea a viedol historickým centrom Bratislavy. Účastníci pochodu si obliekli špeciálne tričko, ktorého kúpou prispeli na boj za zdravé prsia.

Spolu s ostatnými pochodovali aj známe tváre projektu Nora Beňačková, Braňo „Bruno“ Ciberej, Beáta Dubasová, Karin Habšudová, Alena Heribanová, Jana Kirschner, Henrieta Mičkovicová, Petra Polnišová, Hana Rapantová, Ada Straková, Zlatica Puškárová, Kveta Horváthová, Roman Juraško a špeciálny hosť, česká modelka Daniela Peštová.

Obrazom: Šiesty ročník Avon pochodu v Bratislave

O hudobný program sa postarali Jana Kirschner, Pavol Hammel, Robo Papp, Bystrík, Starmania a Campana Batucada, moderátormi podujatia boli Kveta Horváthová a Braňo „Bruno“ Ciberej.

Liga proti rakovine SR, ktorú zastupovala jej prezidentka Eva Siracká, dostala sumu 19 300 eur. Darované prostriedky sú určené na projekty a aktivity zamerané na boj proti rakovine prsníka.

Občianske združenie Zdravá žena, ktorú zastupoval jej predseda Vladimír Bella, dostalo 54 873 eur. Darované finančné prostriedky budú použité na zabezpečenie organizácie a usporiadanie prednášok zaisťujúcich osvetu v oblasti prevencie a diagnostiky nádorových ochorení prsníka.

Šiesty ročník Avon pochodu v Bratislave
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

„Teší nás, že Avon Pochod sa na Slovensku stáva obľúbeným podujatím a každým rokom narastá počet ľudí, ktorí sa chcú zapojiť, a pomôcť tak ženám trpiacim rakovinou prsníka. Osveta a prevencia je pri tejto chorobe nesmierne dôležitá a úspešne sa nám ju darí šíriť aj touto cestou,“ uviedla Alena Pytlíčková z Avon Cosmetics.

Informácie agentúre SITA poskytla Kateryna Matušková z agentúry Neopublic Porter Novelli.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniela PeštováEva SirackáJana KirschnerPavol HammelPetra PolnišováRobo PappZlatica Puškárová