Ďalším kandidátom na primátora Bratislavy je fotograf

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Palacko
Fotograf Andrej Palacko sa chce stať primátorom Bratislavy. Foto: SITA/Jozef Habočík

BRATISLAVA 8. júna (WEBNOVINY) – Oficiálnu kandidatúru na post primátora hlavného mesta v nedeľu ohlásil fotograf Andrej Palacko. Ako informoval agentúru SITA, kandiduje ako nezávislý kandidát, pričom nebude žiadať o podporu žiadne politické strany. Podpisy od občanov začal zbierať v sobotu 7. júna.

Palacko sa podľa vlastných slov rozhodol kandidovať preto, že Bratislava sa po roku 1989 stala centrom ľudí, ktorí s ňou nemajú cítenie. Ide o nepovolené stavby, uberanie zelene, rušenie materských škôlok, malých obchodov či prideľovanie parkovísk súkromníkom.

Kandidát na primátora má v prípade zvolenia viaceré plány. Chce sa usilovať napríklad o zriadenie Domu služieb, kde by bola oprava obuvi, predajňa pre dôchodcov a rodiny s nízkym príjmom za maloobchodné ceny či kluby dôchodcov. Takisto by chcel zriadiť hliadky peších policajtov, dane by mali byť podľa neho využívané na podporu dôchodcov a ich dôstojný život v starobe. „Navrhujem, aby prezident Slovenskej republiky sídlil na Bratislavskom hrade a aby sa tak prezidentský palác prinavrátil deťom a verejnosti na rôzne akadémie detí, ktoré sú našou budúcnosťou,“ poznamenal. Na území Bratislavy by chcel zriadiť geriatrické centrum so starostlivosťou o chorých, ale tiež mestské jasle, materské škôlky a školské družiny, ako aj kluby s finančnou podporou mesta.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia