Mladý cyklista narazil do Land Rovera, zomrel v nemocnici

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bicykel.jpg
Foto: Pixabay.com

BRATISLAVA 9. júna (WEBNOVINY) – Po zrážke s autom zahynul v nedeľu v Bratislave 23-ročný cyklista. Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová, cyklista na križovatke ulíc Opletalova – Jána Jonáša v smere na Mlynskú ulicu v MČ Devínska Nová Ves zozadu narazil do spomaľujúceho vozidla Land Rover Discovery.

Utrpel ťažké zranenia na následky ktorých zomrel v nemocnici. Vodič Land Rovera pred jazdou nepil, či bol pod vplyvom alkoholu cyklista, určí až nariadenia pitva. Na vozidle vznikla škoda 1000 eur. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Ďalšie okolnosti nehody vyšetrujú.

Polícia vyzýva vodičov, aby v slnečných dňoch zvýšili pozornosť na miestach, kde je možné predpokladať zvýšený pohyb cyklistov, chodcov či korčuliarov. Zároveň upozorňuje nemotorizovaných účastníkov cestnej premávky aby rovnako ako vodiči dodržiavali predpisy.

U cyklistov je nevyhnutné dbať aj na používanie reflexných prvkov a oblečenia. Cyklista je povinný počas jazdy na bicykli mimo obce použiť riadne upevnenú ochrannú prilbu. Ak je cyklistom osoba mladšia ako 15 rokov, táto povinnosť sa vzťahuje aj na jazdu v obci. Zároveň polícia pripomína, že cyklista nesmie jazdiť na bicykli pod vplyvom alkoholu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia