Slovensko má nový honorárny konzulát v Pakistane

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pakistan
ilustračné foto Foto: SITA/AP Muhammed Muheisen)

BRATISLAVA 10. júna (WEBNOVINY) – Šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák v utorok v druhý deň oficiálnej návštevy Pakistanu slávnostne otvoril nový Honorárny konzulárny úrad SR v meste Lahore (provincia Pandžáb).

Do funkcie honorárneho konzula SR vymenoval Malika Muhammada Asifa. „Tento krok povedie k posilneniu dostupnosti konzulárnej asistencie pre našich občanov v Pakistane, kde nemáme náš plnohodnotný zastupiteľský úrad a taktiež k zintenzívneniu obchodno-ekonomickej spolupráce s Pakistanom vrátane lepšieho prehľadu o investičných možnostiach,“ uviedol Lajčák.

Minister rokoval v Lahore s guvernérom provincie Pandžáb Mohammadom Sarwarom, ktorý vyjadril ľútosť nad incidentom, pri ktorom prišli v skupine horolezcov o život aj dvaja naši občania, a opakovane potvrdil záujem pakistanskej strany na spravodlivom potrestaní páchateľov tohto činu.

Na rokovaniach s predsedom provinčnej vlády Mianom Shahbazom Šarífom predstavil Lajčák odvetvovú skladbu slovenskej priemyselnej výroby ako aj expertízu vo viacerých oblastiach. V tejto súvislosti zdôraznil záujem na realizácii spoločných projektov osobitne v oblastiach energetiky a poľnohospodárstva.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Miroslav Lajčák
Firmy a inštitúcie MZVEZ Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR