Obrazom: Bratislavu v horúčavách schladí cisterna s vodou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bratislavu v horúčavach schladí cisterna s pitnou vodou
Cisternu s pitnou vodou umiestnili na Hlavnom námestí v Bratislave. Magistrát reaguje na vysoké teploty a má pomôcť obyvateľom a návštevníkom Bratislavy, aby dodržiavali pitný režim. Bratislava, 10. jún 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 10. júna (WEBNOVINY) – Hlavné mesto plánuje počas nadchádzajúcich tropických dní viaceré mimoriadne opatrenia. Magistrát spoločne s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou (BVS) pristavil už v utorok cisternu s pitnou vodou na Hlavné námestie.

Na frekventované verejné miesto pristavili cisternu dopoludnia a bude tam do neskorých popoludňajších hodín. Počas víkendu bude cisterna slúžiť účastníkom celomestských kultúrnych či športových podujatí.

Obrazom: Bratislavu v horúčavách schladí cisterna s pitnou vodou

Tento krok má pomôcť obyvateľom a návštevníkom Bratislavy, aby dodržiavali nevyhnutný pitný režim. Informoval o tom riaditeľ kancelárie primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy.

Návštevníci mesta sa zároveň môžu napiť a osviežiť v pitných fontánach. Dve sú na Hviezdoslavovom námestí, jedna na Hlavnom a Župnom námestí, Námestí SNP a na Panskej ulici.

Bratislavu v horúčavach schladí cisterna s pitnou vodou
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Po ôsmich rokoch sprevádzkovali fontánky u Červeného raka na Michalskej ulici. Možnosť osviežiť sa majú Bratislavčania aj pri 41 verejných fontánach, pričom voda v nich je chemicky upravená a preto nie je pitná.

Horúčavu v centre Prešova pomáhajú zmierniť polievacie autá

Mesto Prešov počas letných horúčav zabezpečí postrek vodou na najfrekventovanejších verejných priestranstvách. Využíva na to techniku, ktorá použitím tlakovej trysky vertikálnym i horizontálnym postrekom dokáže znížiť teplotu ovzdušia a zvlhčiť vzduch.

Polievacie autá sa pohybujú v centre mesta na Hlavnej ulici a priľahlých komunikáciách a tiež po sídliskách. Postrek sa robí hlavne počas obeda a v popoludňajších hodinách, teda v čase, kedy teploty kulminujú. Radnica tak zareagovala na aktuálne počasie, kedy teploty vystúpili počas dvoch-troch dní na viac ako 30 stupňov Celzia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ľubomír Andrassy
Firmy a inštitúcie BVS Bratislavská vodárenská spoločnosť, a.s.