Chcete mať dovolenku snov? Na túto vec nesmiete zabudnúť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 11. júna (WBN/PR) – Ochorenie, ktoré nás môže postretnúť najmä počas voľných chvíľ trávených v cudzích krajinách, dokáže byť pre nás a našich najdrahších poriadne nebezpečné.

Je tu čas dovoleniek. Mnohých z nás láka tráviť voľné chvíle v dovolenkových destináciách pri mori. A práve počas horúcich dní v cudzích krajinách na nás číha ochorenie, ktoré síce patrí medzi bežné, ale dokáže nám poriadne znepríjemniť oddych na dovolenke. V prípade našich najmenších však predstavuje dokonca vážnu hrozbu. Reč je o hnačke.

Nezabudnúť na balíček prvej pomoci

Táto zdravotná komplikácia postihuje až 80 percent dovolenkárov, a pritom dá sa tomu ľahko zabrániť. Zobrať si so sebou balíček prvej pomoci: zmes s Lactobacillus reuteri Protectis na prípravu rehydratačného roztoku s obsahom zinku BioGaia® ProTectis Plus, dietetická potravina na osobitné medicínske účely, ktorá ponúka navodenie rovnováhy mikroflóry tráviaceho traktu pri hnačke i vracaní.

„Väčšina hnačiek je bakteriálneho pôvodu a najčastejším vyvolávateľom býva baktéria E-coli, salmonely, šigely, z vírusov sú to rotavírusy. Počas hnačky dochádza k narušeniu rovnováhy prirodzenej bakteriálnej mikroflóry čriev a ku strate dôležitých minerálov a vody, ktorú treba obnoviť“, hovorí PharmDr. Jaroslav Sopčák, zástupca farmaceutickej firmy Ewopharma s.r.o., distribútora firmy BioGaia® na Slovensku. „Nášmu organizmu je potrebné dodať prospešné mliečne baktérie, ktoré prirodzene udržiavajú rovnováhu v tráviacom trakte „, dodáva.

Baktérie, ktoré pomáhajú

Rehydratačný roztok BioGaia® ProTectis Plus obsahuje L. reuteri Protectis, ktorý sa rýchlo vstrebáva v ľudskom organizme a obnovuje rovnováhu solí i tekutín, ktorá je počas akútnej hnačky vážne narušená. „L. reuteri kolonizujú celý tráviaci trakt, zabraňujú rastu škodlivých mikroorganizmov, prirodzene udržiavajú rovnováhu v tráviacom trakte“, informuje PharmDr. Sopčák. „Účinnosť i bezpečnosť L. reuteri Protectis pritom bola preukázaná v niekoľkých klinických štúdiách“.

Prečo je hnačka nebezpečná najmä pre naše deti?

Pri hnačke a vracaní dochádza nielen ku stratám dôležitých minerálnych solí či výživných látok, ale aj ku stratám vody. Práve dehydratácia je najvážnejším rizikom, najmä čo sa týka dojčiat a malých detí. V takomto prípade je potrebné zabezpečiť, aby dieťa dostatočne pilo. Zmes na prípravu rehydratačného roztoku BioGaia® ProTectis Plus je ideálnym prostriedkom, ktorý dodá oslabenému organizmu nielen prospešné baktérie, minerálne látky a soli, no i nevyhnutné tekutiny.

Unikátny produkt BioGaia® ProTectis Plus

Výsledky štúdií preukázali, že dopĺňanie zinku skracuje trvanie akútnej hnačky. WHO a UNICEF preto odporúčajú použitie zinku v orálnej rehydratácii u detí. Zinok prispieva ku správnej látkovej premene sacharidov, makronutrientov a mastných kyselín a aj k správnemu fungovaniu imunitného systému. Práve preto rehydratačný roztok s kombináciou mliečnej baktérie L. reuteri , minerálnych solí a zinku BioGaia® ProTectis Plus predstavuje efektívnu pomoc pri stredne ťažkej a akútnej hnačke a pri zvracaní už po dvoch dňoch užívania.

Viac informácií získate na www.biogaia.sk.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať