Pivovary Topvar si odniesli najviac pivných koruniek

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
(zľava): Drahomíra Mandíková, riaditeľka pre firemné vzťahy a komunikáciu pre Plzenský Prazdroj a Pivovary Topvar, Paolo Lanzarotti, generálny riaditeľ spoločnosti Pivovary Topvar a Plzenský Prazdroj, Miroslava Remenárová, manažérka pre firemné vzťahy a komunikáciu CZ/SK, Pivovary Topvar, Zuzana Lampartová, špecialista pre firemné vzťahy, Pivovary Topvar a Štefan Finta, obchodný riaditeľ, Pivovary Topvar. Foto: Pivovary Topvar, a.s.

BRATISLAVA 11. júna (WBN/PR) – Pivovary Topvar sa najčastejšie objavili na víťazných priečkach spomedzi 37 prihlásených pív z veľkých a stredných pivovarov národnej degustačnej súťaže Slovenská pivná korunka. Porotcovia im udelili ocenenie v každej súťažnej kategórii, a to trikrát zlatú, raz striebornú a trikrát bronzovú pivnú korunku, čo predstavuje historicky najväčší úspech. Ocenenie pivných expertov tak patrí v tomto roku značkám Šariš, Topvar, Smädný mních, ktoré sa varia v Pivovare Šariš vo Veľkom Šariši a dve ocenenia získalo nealkoholické pivo BIRELL.

Porotcovia Slovenskej pivnej korunky rozhodli, že Šariš sa pre tento rok stalo najlepším pivom v kategórii svetlých výčapných pív s obsahom extraktu v pôvodnej mladine do 10%. V rovnakej kategórii, určenej pre veľké a stredné pivovary, sa na bronzovej priečke umiestnil Topvar 10%. Aj tmavým a polotmavým pivám kraľuje Šariš, a to Šariš Tmavý 12%, pričom strieborná priečka patrí pivu Topvar MARÍNA. V kategórii svetlých ležiackych pív do 12 % bronz priniesol Topvar 12%.

„V krajine, kde má pivo silnú tradíciu, predstavuje získanie toľkých pivných koruniek skutočnú radosť. Predstavujú aj ocenenie zanietenosti našich zamestnancov, s akou sa venujú rozvíjaniu pivovarníckej tradície a kvality našich značiek, a tým aj slovenského pivného trhu,“ uviedol Paolo Lanzarotti, generálny riaditeľ spoločnosti Pivovary Topvar.

Foto: Pivovary Topvar, a.s.

Výsledky Slovenskej pivnej korunky potvrdili aj rastúci záujem o radlery. Hneď dve umiestnenia v podobe zlatej korunky pre Smädný Mních Radler grep a bronzovej pre Smädný Mních Radler citrón potvrdzujú, že chuťová pestrosť v spojení s kvalitou sú ideálnym spojením pre tých, čo obľubujú pivá typu radler. Pestrosť bola príznačná aj pre nesúťažné kategórie, kde si korunku odniesla značka BIRELL, a to hneď dvakrát: ako najlepšie miešané nealkoholické pivo typu radler porota ocenila BIRELL Radler Pomelo & Grep a svetlé pivo BIRELL získalo striebornú korunku v kategórii nealkoholických pív.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať