Pri Pezinku horela chemická skládka, hasiči sa natrápili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Poziar
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 12. júna (WEBNOVINY) – Hasiči zasahovali pri obci Budmerice v okrese Pezinok, horela tam skládka odpadu. Na mieste zasahovalo 16 hasičov so siedmimi autami z Bratislavy, Pezinka a Senca.

Hasiči o 22:44 lokalizovali požiar skládky odpadu, hasenie však ešte o jedenástej hodine v noci pokračovalo. Agentúru SITA o tom informovala Bernadeta Múdra z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Horel zdravotnícky odpad

Na skládke chemického a zdravotníckeho odpadu pri obci Budmerice v lokalite Biely vŕšok začalo horieť vo štvrtok približne o 20:00.

Na mieste zasahovali profesionálne hasičské jednotky z Pezinka, Senca a Bratislavy a tiež Dobrovoľné hasičské zbory z Modry, Budmeríc, Časte, Doľan a hasiči zo Závodného hasičského útvaru Istrochem.

Ovzdušie museli kontrolovať chemici

Do zásahu sa zapojilo aj vozidlo kontrolného chemického laboratória z Nitry, ktoré kontrolovalo ovzdušie, zvýšené hodnoty v ovzduší však nenamerali. Pri požiari sa nikto nezranil.

Mohutné plamene krotilo 16 hasičov so siedmimi autami. Agentúru SITA o tom informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva HaZZ v Bratislave.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia