Ministerstvo vnútra zaregistrovalo Procházkovu stranu Sieť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Radoslav Procházka
Nezaradený poslanec NR SR Radoslav Procházka počas tlačovej besedy, na ktorej predstavil názov, logo a základné programové ciele a štruktúry pripravovanej politickej strany. Prešov, 26. apríl 2014. Foto: SITA/Viktor Zamborský

BRATISLAVA 13. júna (WEBNOVINY) – Politická strana Sieť je od štvrtka 12. júna zaregistrovaná na ministerstve vnútra. Vyplýva to z Registra strán zverejneného na webe ministerstva. Sídlo novej strany je v bratislavskej Petržalke.

Členovia prípravného výboru sú Radoslav Procházka, primátorka Prievidze Katarína Macháčková a prodekanka fakulty Medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity v Bratislave Katarína Cséfalvayová.

Chcú riešiť problémy občanov

Predstavitelia strany Sieť odovzdali dokumenty potrebné k jej registrácii na ministerstve vnútra 26. mája. Novinárom vtedy zakladateľ subjektu Procházka povedal, že vyše 20-tisíc podpisov, ktoré odovzdali v podateľni ministerstva, vyzbierali za tri týždne.

„Je to ďalší prejav dôvery, ktorý vnímame ako záväzok,“ povedal Procházka s tým, že strana je pripravená riešiť problémy občanov. Pre vznik politickej strany sa vyžaduje zoznam desaťtisíc podpisov.

Obrazom: Radoslav Procházka registroval novú politickú stranu Sieť

Motivoval ho výsledok z prezidentských volieb

Založenie strany Sieť oznámil Procházka so skupinou prívržencov 26. apríla v Prešove. Strana sa vyhraňuje ako pravý stred, štruktúry bude mať v 28 miestnych centrách, a to v 12 najväčších mestách Slovenska a 16 regiónoch. Logom strany je mriežka, ktorá odráža rôznorodé potreby občanov Slovenska v jednotlivých lokalitách.

Procházka potvrdil, že k založeniu strany ho motivoval dosiahnutý výsledok v prvom kole prezidentských volieb, keď skončil na treťom mieste. Do strany Sieť chce dostať mladých ľudí, ktorí majú jasno v tom, čo chýba regiónom, kde žijú. Hlavným súperom na politickej scéne im bude strana Smer-SD. Preto chcú od voličov získať čo najsilnejšiu podporu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Katarína CséfalvayováKatarína MacháčkováRadoslav Procházka
Firmy a inštitúcie MV Ministerstvo vnútra SR