Pri Trnave zastrelili policajta, strieľal opitý vodič

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Policajt strelba boleraz vrazda
Boleráz smúti za zavraždeným policajtom, ktorý v obci býval. Obec Boleráz, okres Trnava, 15. júna 2014. Foto: SITA/Pavol Machovič

TRNAVA 15. júna (WEBNOVINY) – Smrteľné zranenia v dôsledku streľby utrpel v sobotu krátko pred polnocou v obci Boleráz, okres Trnava, pri vykonávaní služobných povinností 34-ročný policajt z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Policajta zasiahol opitý muž do hrude

Tridsaťjedenročný Bratislavčan, ktorý je hlavný podozrivý zo zabitia policajta, sa pritom venoval športovej streľbe a legálne vlastnil až tri strelné zbrane. Agentúru SITA o tom informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Incident sa udial v sobotu krátko pred polnocou po tom, čo policajná hliadka v Boleráze skontrolovala vodiča auta Opel Zafira. Dychovou skúškou mu namerali 1,38 promile alkoholu.

Policajt strelba boleraz vrazda
Foto: SITA/Pavol Machovič

Po prestrelke vrah ušiel

Následne sa strhla prestrelka. Tej sa zúčastnila aj kolegyňa zabitého policajta, pričom neutrpela žiadne zranenia. Zabitého policajta opitý šofér zasiahol dvoma ranami do hrudníka.

Policajný Volkswagen Golf zasiahlo päť striel, auto podozrivého jedenásť, pretože po smrteľnej streľbe na policajta utiekol. Podozrivý po prestrelke z miesta činu ušiel a približne o 2:00 sa vzdal policajnej hliadke v mieste svojho trvalého bydliska v Podunajských Biskupiciach.

Muž podozrivý z vraždy je momentálne v rukách polície. Minister vnútra Robert Kaliňák a vedenie Policajného zboru vyslovili pozostalým úprimnú sústrasť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robert Kaliňák