Rodinné pivo TROGÁR už aj v bratislavskej reštaurácii KOGO

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: TROGÁR

BRATISLAVA 16. júna (WBN/PR) – Vychytená bratislavská reštaurácia KOGO, ktorá je známa predovšetkým špičkovou mediteránskou kuchyňou, nie je miestom, ktoré vyhľadávajú pivári. Reštaurácia však napriek tomu ponúka prémiové české pivo Lobkowicz, ku ktorému teraz pridávajú aj pivársku klasiku – tradičné pivo typu ALE od nitrianskeho rodinného pivovaru TROGÁR. Pre maličký rodinný minipivovar je to vôbec prvý prípad, kedy svoje pivo predá mimo rodinnej reštaurácie.

„Pivo síce nie je náš core biznis, ale naši zákazníci majú radi výnimočné veci nielen v jedle. Preto ponúkame špičkové české pivo Lobkowicz a preto sme sa rozhodli ponúknuť aj túto pivnú klasiku – pivo TROGÁR, ktoré je varené ako klasický ALE,“ povedala Zuzana Gergeľová z reštaurácie KOGO.

TROGÁR sa varí iba od septembra minulého roka, ale metóda, ktorou pivovar postupuje je stará niekoľko storočí. Podľa sládka Martina Wolfa sa pivo typu ALE varilo od 16. storočia v nemecky a anglicky hovoriacich krajinách. Varí sa metódou „vrchného kvasenia“, čo je najstaršia známa metóda varenia piva na svete. Nezrie vo vaniach ako ležiak, ale priamo v sudoch. „Nie je to ale kvasinkové pivo – to si ľudia často mýlia,“ upozorňuje Martin Wolf. TROGÁR je podľa neho veľmi naturálny a má výraznú chmeľovú chuť.

„Reakcie hostí sú zatiaľ pozitívne. Pre nás je to skôr kuriozita a jedinečnosť, ktorú hosťom chceme ponúknuť,“ dodala na záver Zuzana Gergeľová.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia