Bratislava zaháji postrek, Devínsku Novú Ves atakujú komáre

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Postrek komar
Chemický postrek proti komárom plánujú v Devínskej Novej Vsi. (ilustračné foto) Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 20. júna (WEBNOVINY) – V bratislavskej Devínskej Novej Vsi začnú v piatok v ranných hodinách s postrekom komárov. Mesto tak reaguje na kalamitný výskyt komárov v tejto mestskej časti, v iných častiach Bratislavy zatiaľ postrekovať neplánujú.

„Ostatné lokality hlavného mesta sú monitorované, pričom bol zaznamenaný zvýšený výskyt komárov, ale na základe poznatkov priamo z terénu nenastala situácia, ktorú by bolo možné vyhodnotiť ako kalamitnú,“ vysvetlil riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy. Ako dodal, postreky v ďalších častiach mesta ešte zvážia spolu s mestskými časťami a odborníkmi na danú problematiku.

Komáre bude podobne ako minulý rok postrekovať vysúťažená spoločnosť CHEMIX-D. Ako uviedol Andrassy, komáre budú postrekovať výlučne na zemi na približne 900 hektároch. Bratislavská radnica žiada obyvateľov, aby sa v čase postreku nezdržiavali v blízkosti postrekovacej techniky ani na postrekovanom mieste.

Postrek proti komárom síce nie je pre ľudí nebezpečný, nemali by s ním však prísť do priameho kontaktu, upozorňuje Andrassy. Na boj s komármi má mesto tento rok vyčlenených v rozpočte približne 90-tisíc eur.

S postrekmi komárov dnes skoro ráno začal na Záhorí aj Bratislavský samosprávny kraj. Dnes postrekovali v Plaveckom Štvrtku, Jakubove a Lábe. Vo štvrtok prídu na rad Gajary, Veľké Leváre a Stupava. Postrekovať budú aj vo Vysokej pri Morave, Zohore, Kostolišti, Malých Levároch, Suchohrade, Záhorskej Vsi, Chorvátskom Grobe a Závode.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ľubomír Andrassy