Nahliadnite do zákulisia modelingovej súťaže Face 2014

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: Face 2014

BRATISLAVA 23. júna (WBN/PR) – „Face 2014 je medzinárodná modelingová súťaž, ktorá mení modelingové sny slovenských a českých dievčat na skutočnosť už tretí rok za sebou. Kým však spoznáme víťazku Face 2014, celý produkčný tím a samotné finalistky ešte čaká veľa práce. Slovo „tím” však v tomto prípade môžeme nahradiť slovom „rodina”. Okrem toho, že organizáciu súťaže majú na starosti najmä traja členovia rodiny Jankovičovcov, do „FACE FAMILY” patria všetci, vďaka ktorým sa aj tento rok môžeme tešiť na nablýskanú modelingovú šou.

Trópy v srdci Európy

Voľba na miesto sústredenia na Slovensku tento rok padla na wellness hotel Kaskády neďaleko Banskej Bystrice. Hlavná organizátorka Jana Jankovičová neskrýva svoje nadšenie: „Ak niekto nie je spokojný so službami v slovenskom turistickom ruchu, asi ešte nebol na Kaskádach. Okrem mora sme si užili služby na najvyššej úrovni, usmievavý, ústretový personál a štýlové prostredie. A aj to more nám dokonale nahradili teploty nad tridsiatkou a luxusné hotelové spa.”

Foto: Face 2014

Sústredenie sa podarilo načasovať na štart letnej sezóny v hotely. Leto nielen hoteloví hostia ale aj členovia facefamily privítali naozaj vo veľkom štýle. Nechýbala módna prehliadka, tanečné vystúpenia a dokonca aj kúzelnícka šou, o ktorú sa postarala naša česká finalistka Adela. Mágii a kúzlam sa venuje už niekoľko rokov. Latino rytmy kubánskeho speváka Lazara rozprúdili aj slovenskú, po zime stuhnutú, krv v žilách a tak sa tancovalo takmer do svitania. Pritiahnuť všetkých na tanečný parket sa podarilo organizátorke Jane. „Pre mňa to nebol žiadny problém, veď som sa latinským aj štandardným tancom profesionálne venovala 7 rokov,” smeje sa Jana. Jednoducho Hawaii na Slovensku!

Krásne modelky samozrejme pútali pozornosť ostatných návštevníkov rezortu. To aj vďaka najlepšej slovenskej hairstylistke Timee Tungliovej a vizážistke Veronike Vargovej. Súťažiace Nikol a Adela spomínajú najmä na deň, keď im čašník nosil drinky od tajomného neznámeho: „Čašník nám priniesol mojita bez toho, aby sme si ich objednali. Kto nám ich poslal však doteraz zostáva záhadou.” Mimochodom Nikol sa pri fotení stal jeden menší trapas, keď jej z topu vypadla gélová vypchávka, ktorú modelky prezývajú „rezeň”. Ťažkú hlavu si však z toho nerobila, pretože jej nadhľad dokázal, že ani modelky nie sú dokonalé a navyše im nechýba zmysel pre humor.

Aj keď by sa mohlo zdať, že týždňové sústredenie v srdci Slovenska bolo len o oddychu a zdokonaľovaní bronzového opálenia, opak je pravdou. Finalistky spolu s tímom pracovali od skorého rána a nebolo nič výnimočné, že do postele sa dostali až na svitaní. Na Kaskádach sa totiž nakrúcali televízne upútavky do televízie Markíza, vďaka ktorým bude kvalitný 90 minútový zostrih z akcie veľmi zaujímavý. Druhý z rodu Jankovičovcov – Filip – pripravil až sedem samostatných choreografií. Slovenský choreograf a tanečník momentálne pôsobiaci v Los Angeles nám prezradil, že niektoré z dievčat s tým mali poriadny problém: „Pre niektoré baby to bol naozaj kameň úrazu. Niektoré z nich ešte aj posledný deň sústredenia nevedeli, ktorá je pravá a ktorá ľavá strana. Našťastie sme všetko zvládli.”

Slovenské srdce so zvukom BIG BEN

O styling sa aj tento rok postarala ďalšia z klanu Jankovičovcov – Dominika. Tento rok úspešne absolvovala štúdium na londýnskej fashion akadémií, odbor management. S módou si však rozumela už dávno pred tým, ako získala diplom na prestížnej škole. Dominikin prístup k móde je charakteristický spájaním nespojiteľného. Len jej môže napadnúť spojiť elegantnú módu haute couture so športovými trendy kúskami alebo bláznivé dizajnové vychytávky s jednoduchou klasikou. A také boli aj jej tohtoročné stylingy! „V mojich stylingoch som dala veľký priestor modelom od avantgardného slovenského návrhára Roberta Wrzalu a návrhárky Renáty Trenčanskej, s ktorou pripravujeme autorskú kolekciu na tohtoročné finále”, prezrádza Dominika. Takýto styling dokáže nakombinovať len Slovenka, ktorej srdce už dlhé roky bije v londýnskom rytme!

Foto: Face 2014

Face rodinu od prvého ročníka tvorí aj stály tím hairstylistiek a vizážistiek. Už dávno sa hovorí, že vlasy sú korunou krásy. Hairstylistka Timea Tungli Vörösová dokáže túto teóriu preniesť aj do praxe. Vďaka Timeiným šikovným rukám a technike krepovania vlasov dostala modelka Nikol novú prezývku. Po tom, ako jej z vlasov urobila obrovskú hrivu ju všetci začali volať Aslan. Podobnosť s legendárnym levom z bájnej Narnie je naozaj očividná.

Timea však nebola na prácu sama: „Na česanie sme boli dve. Spolu s Mirkou Strokovou sme sa vybláznili najmä pri fotení extravagantnej kolekcie Dominiky Jankovičovej a Renáty Trenčanskej. Extravagantné modely sme museli podporiť aj extravagantnými účesmi.”

Hlavná organizátorka Jana Jankovičová tvrdí, že sa jej podarilo zostaviť tím profesionálov, ktorí sú každý rok zárukou obrovského nasadania a dokonalého výsledky. „Tak ako z času na čas aj do bežnej rodiny pribudne nejaký nový člen, podobné je to aj v našej „fejsáckej rodinke, “ prezrádza Jana. Tento rok napríklad k dvornej vizážistke Face of 2014 pribudol nováčik Pavol Ciesar. V tíme bol síce nováčikom, vo svete make-upu je však dlhoročne považovaný za špičku. Ako sám hovorí, bola to pre neho výzva: „V noci bolo chladno, cez deň pražilo slnko a aj napriek tomu musela byť moja práca dokonalá, aby boli baby pripravené na nakrúcanie upútaviek.”

Tohtoročné finále je naplánované na 14. September v Trenčíne. Agentura Ibismoda v spolupráci s Nadáciou Markíza pripravila pre Vás naozaj zaujímavý a atraktívny program. Je len a len na vás, kde a ako si modelingovú súťaž Face of 2014 užijete.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať