Vodič Fabie rekordne nafúkal, bolo len okolo tretej poobede

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Alkohol, auto
Foto: shutterstock.com

BRATISLAVA/NITRA 20. júna (WEBNOVINY) – Vyše štyri promile nafúkal vodič Fabie, ktorého policajti kontrolovali v Hurbanove. Hliadka ho zastavila vo štvrtok asi o tretej popoludní. Namerali mu rekordných 1,94 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 4,04 promile.

Nafúkal aj vodič Scanie, ktorého v to isté ráno zastavila hliadka pri Čerháte v Komárňanskom okrese. Mýtni policajti kontrolovali výber elektronického mýta, vodič nákladného auta však pôsobil, že je opitý a tak nasledovala dychová skúška. Ako agentúru SITA informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, vodičovi zistili 0,73 mg/l alkoholu v dychu, čo je 1,58 promile.

Obvinenie po vytriezvení

V nitrianskej časti Dražovce zase zastavili policajti 29-ročného vodiča VW Golf. Namerali mu 1,73 promile. Muž mal navyše až do septembra 2016 zakázané jazdiť. Vodičov obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, posledný z nich čelí navyše aj obvineniam z marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Opitého šoféra zastavil v piatok skoro ráno policajti v Dubnici nad Váhom v Ilavskom okrese. Dvadsaťosemročný vodič dodávky VW nafúkal 1,18 mg/l, čo je v prepočte 2,46 promile. Pri opakovanej skúške po dvadsiatich minútach mu namerali 2,29 promile. Ako agentúru SITA informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, vodič skončil v policajnej cele, po vytriezvení ho neminie obvinenie z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.

Šoféroval opitý a so zákazom

Opitú vodičku Renaultu Megane zastavili policajti na Ulici Gen. Svobodu v Partizánskom. Tridsaťpäťročná Marcela nafúkala 1,56 promile, pri opakovanej skúške po dvadsiatich minútach jej však namerali už 1,63 promile. Ako agentúru SITA informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, Partizánčanku obvinili z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.

Opitý a so zákazom jazdiť šoféroval Ford Focus 23-ročný Martin. Policajti ho vo štvrtok zastavili na Radlinského ulici v Bratislave. Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, mladík pri kontrole nafúkal 0,98 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,04 promile. Obvinili ho z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest až na dva roky. Prípad riešia v tzv. super rýchlom konaní.

Policajti namerali vo štvrtok v obci Trstená, okres Tvrdošín, 56-ročnému vodičovi auta Chevrolet Spark 2,46 promile alkoholu. Agentúru SITA o tom informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík. Vodiča policajti zadržali a momentálne čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade dokázania viny hrozí mužovi jeden rok väzenia.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať