Kiska navštívil v Banskej Bystrici svoj úrad aj onkológiu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pracovný výjazd prezidenta Andreja Kisku v Banskej Bystrici
Prezident SR Andrej Kiska (vľavo) odchádza z brífingu po návšteve Kliniky pediatrickej onkológie a hematológie Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici. Banská Bystrica, 20. jún 2014. Foto: SITA/Ján Viazanička

BANSKÁ BYSTRICA 21. júna (WEBNOVINY) – Prezident Andrej Kiska zatiaľ nie je rozhodnutý, ako bude využívať, respektíve ako často bude navštevovať banskobystrické regionálne pracovisko prezidentskej kancelárie. „Je na to priskoro. Spoznávam sa s ľuďmi, spoznávam sa so systémom práce. Dajte mi aspoň sto dní a potom uvidíme, čo všetko budem môcť zmeniť,“ uviedol Kiska na brífingu po piatkovom pracovnom výjazde v Banskej Bystrici.

Obrazom: Pracovný výjazd prezidenta Andreja Kisku v Banskej Bystrici

Pripomenul, že ako prezident plánuje cestovať po regiónoch a stretávať sa s ľuďmi. „Pravdaže vždy, keď prídem do tohto regiónu, rád prídem aj do kancelárie prezidenta republiky, stretnem sa tu s ľuďmi a s kompetentnými a budeme rozprávať o problémoch,“ dodal Kiska s tým, že skôr než úradovať sa chce v regióne stretávať s ľuďmi a počúvať ich problémy, aby ich následne mohol riešiť.

Okrem regionálneho pracoviska prezidentskej kancelárie v piatok prezident Kiska v rámci výjazdu do Banskej Bystrice zavítal aj do detskej fakultnej nemocnice. Navštívil pacientov a ich rodičov na klinike pediatrickej onkológie a hematológie a stretol sa aj s personálom kliniky a zástupcami občianskeho združenia Svetielko nádeje. „Detská onkológia je vždy ťažká, ale je úžasné, že sú tu ľudia, ktorí aj napriek tomu, aká je situácia v zdravotníctve, dávajú zo seba všetko, aby tým deťom a rodičom pomohli. S úctou sa skláňam pred lekármi a zdravotným personálom, ktorí napriek mnohým problémom obetavo bojujú,“ povedal Kiska.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej Kiska