Prezident Kiska mieri do regiónov, chce sa stretávať s ľuďmi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pracovný výjazd prezidenta Andreja Kisku v Banskej Bystrici a v Košici
Prezident SR Andrej Kiska (vľavo) počas prechádzky v rámci pracovného výjazdu v Košiciach. Košice, 20. jún 2014. Foto: SITA/Ivan Fleischer

KOŠICE 22. júna (WEBNOVINY) – Prezident republiky Andrej Kiska sa postupne chystá navštíviť každý región. „Chystám sa postupne navštíviť každý jeden región. Chcem tam stráviť dlhší čas, nielen pol dňa. Ľudia potrebujú osobný kontakt. V regiónoch sa chcem stretávať a hovoriť s ľuďmi, navštíviť školy, nemocnice. Budem sa veľa pýtať a počúvať ľudí a potom sa budem pýtať kompetentných, ako problémy riešime,“ povedal v piatok Kiska na detašovanom pracovisku Kancelárie prezidenta SR v Košiciach. Doložil, že detašované pracoviská rušiť nebude, no zatiaľ neriešil ich personálne otázky.

Obrazom: Prezident Kiska navštívil svoje regionálne pracoviská

„Teraz sa snažím zistiť ako detašované pracoviská kancelárie prezidenta fungujú a pochopil som, že ich ľudia potrebujú a chodia sem, pričom vedia, že ich problém sa dostane až k prezidentovi. Budeme uvažovať, ako dostať prezidentský úrad ešte bližšie k ľuďom,“ povedal Kiska. Mojou snahou je ľudí povzbudiť a v rámci možnosti im aj pomôcť, dodal.

Vedúci košického detašovaného pracoviska kancelárie prezidenta Oto Sabo informoval prezidenta o tom, s akými podnetmi sa na kanceláriu ľudia najčastejšie obracali za desať rokov jeho pôsobenia vo funkcii. Podľa jeho slov šlo v poslednom čase najčastejšie o podnety a žiadosti o pomoc najmä v sociálnej oblasti.

Andrej Kiska povedal, že ostal prekvapený, s čím všetkým sa ľudia obracajú na kanceláriu a čo všetko môže kancelária pomôcť vybaviť. Ocenil, že košická kancelária má bohaté skúsenosti a chce ich využiť aj v budúcnosti.

V závere stretnutia v Košiciach prezident Kiska novinárov informoval, že v júli plánuje navštíviť Českú republiku, Poľsko a Maďarsko a stretnúť sa s ich prezidentmi. Potom sa prezident vybral na prechádzku po košickej Hlavnej ulici a absolvoval aj prehliadku Dómu sv. Alžbety.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej Kiska