Na otvorení Seneckého leta pripravili najväčší kávový drink

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: Black Eye Company

Senec má opäť svoj nový rekord v knihe slovenských rekordov. Spoločnosť GASTROSET SK, s.r.o. ako zástupca talianskej značky Caffé MOLINARI a spoločnosť Black Eye company sú držiteľmi nového slovenského certifikovaného rekordu v príprave najväčšieho kávového shakereta na Slovensku, ktorý mal objem 237 litrov.

BRATISLAVA 23. júna (WBN/PR) – Tohtoročné Otvorenie letnej turistickej sezóny na Seneckých jazerách dopadlo opäť výborne. Podujatie s účasťou 23.000 návštevníkov bolo nezabudnuteľné, a nieslo sa v duchu skvelej muziky, dobrej nálady a zábavy.

O program sa postarali hudobné kapely IMT Smile, Chinaski, Katarína Knechtová a mnoho ďalších. Okrem hudobných interpretov na návštevníkov čakal aj bohatý sprievodný program vrátane pokusu o zapísanie do knihy Slovenských rekordov.

Spoločnosť GASTROSET SK, s.r.o. www.gastroset.sk ako zástupca talianskej kávy značky Caffé MOLINARI pre Slovenskú a Českú republiku za pomoci spoločnosti BLACKEYE company s.r.o. www.blackeye.sk sa rozhodli pre unikátny pokus doteraz pravdepodobne nezaznamenaný nikde na svete. Podujali sa na prípravu najväčšieho alkoholického kávového drinku tzv. Caffé MOLINARI Sunshine Shakerato. Všetko sa to uskutočnilo pri príležitostí „otvorenia“ leta v Senci na Slnečných jazerách – Senecké leto 2014.

OBRAZOM: Caffé MOLINARI Sunshine Shakerato

Ako to všetko vzniklo?

Po vzoru predošlých rekordov na Seneckom lete sa inšpiroval Juraj Janec zo spoločnosti GASTROSET SK, s.r.o. a Andrej Nikodem z BlackEye company a rozhodli na niečo čo tu ešte nebolo. Najväčšie shakerato.

Káva sa pripravovala na niekoľkých espresso kávovaroch tradičným spôsobom v počte 1 180 šálok. Všetko z kávy Caffé MOLINARI Gourment ORO, ktorá je určená pre skutočných „fajnšmekrov“ espressa. Na prípravu lahodného čierneho nápoja sa použilo 10 kg tejto vynikajúcej kávy pochádzajúcej z oblasti Modena v Taliansku. Kávové zrná sú dovážane zo Strednej Ameriky.

Foto: GASTROSET SK, s.r.o.

Ďalej sa použilo 10 litrov vodky, 10 litrov sirupov MONIN a samozrejme 60 kg ľadu. Na dochutenie a zjemnenie sa dolialo 8 litrov neperlivej minerálnej vody RAJEC.

Uznaný rekord sa podaril a drink Sunshine MOLINARI Shakerato mal objem neuveriteľných 237 litrov. Pochutnali si na ňom všetci plnoletí fanúšikovia tohto nápoja, ktorí zostali milo prekvapení, aký lahodný a osviežujúci nápoj je možné pripraviť z kávy.

Rekord bol oficiálne uznaný a certifikovaný centrálou Slovenské rekordy.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Katarína Knechtová