Edukatívna gymnastika pre zdravý životný štýl všetkých detí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: BigHugGym

BRATISLAVA 24. júna (WBN/PR) – Na Slovensko prichádza nový koncept zdravého životného štýlu, no najmä pohybovej prípravy pre všetky deti od roka a pol až po mládež pod značkou BigHugGym. Medzi odborníkmi vysoko uznávaný, špeciálny gymnastický program, realizovaný prostredníctvom zábavných aktivít, kde bezpečné prostredie napomáha pri vývoji šťastných, zdravých a zodpovedných detí.

Zakladateľmi BigHugGym sú bývalí profesionálni gymnasti, akrobati a odborníci na telovýchovu, Pavol Mikuš, Daniel Kamenický a Richard Kemko.

Po celú dobu ich športovej kariéry boli v rukách tých najľudskejších trénerov. Martin Zvalo a Jozef Konečný ich svojim prístupom k športu a gymnastike priviedli k mnohonásobným víťazstvám, a to nie len športovým, ale aj životným. Stali sa ich druhou rodinou a aj vďaka nim nadobudli potrebné znalosti pre aplikáciu edukatívnej gymnastiky na rozvoj zdravého a šťastného dieťaťa.

Foto: BigHugGym

Gymnastika je od ich ranného detstva súčasťou ich každodenného života. Je zároveň aj vášňou, ktorú neskôr podporili odborným vzdelaním v obore trénovania a telesnej výchovy.

Postupne nasledovali vlastné kariéry a zbierali skúsenosti po celom svete. Daniel Kamenický dosahuje úspechy s popularizáciou gymnastiky v susednom Rakúsku, Richard Kemko momentálne pôsobí vo svetoznámom cirkuse Franco Dragone v Macau, a Pavol Mikuš okrem iného trénuje nádejných malých gymnastov. Teraz spolu prichádzajú s inovatívnym pohľadom na sprístupnenie gymnastiky deťom a širokej verejnosti, aby tak vytvorili zdravé a hravé prostredie na jej realizáciu.

BigHugGym nie je len miesto pre zábavu. Je to zároveň aj individuálny vzdelávací program pohybovej prípravy pre deti a celé rodiny. Hravé aktivity a novodobý prístup pomáhajú deťom získať zdravé sebavedomie, nezávislosť, ktorá bude pridanou hodnotou pri nástupe do školy ako aj do života. BigHugGym takisto používa zariadenia pre korekčné a kompenzačné cvičenia, ktoré pozitívne ovplyvňujú detskú motoriku. Odborné výskumy dokazujú, že použitie takýchto pomôcok sa podieľa vysokou mierou na zlepšení a stabilizácii pohybu detí.

PREČO PRÁVE NÁZOV BigHugGym?

Názov BigHugGym vznikol v ďalekom Macao, kďe pôsobí jeden zo spoluzakladateľov Richard Kemko v najväčšom divadle a vodnej show na svete, The House Of Dancing Water. Je to show, ktorá vznikla pod vedením najuznávanejšieho režiséra Cirque Du Soleil, Franca Dragone.

Všetci artisti zvládajú náročné akrobatické prvky, pri ktorých stúpne tlak v žilách a naskočí husia koža asi každému. Práve po natrénovaní nových trikov a prvkov sa artisti na znak vďaky a úcty objímajú. A nie len vtedy, aj pri každodennom stretnutí tomu tak je a drží ich to tak v nejakom kruhu, resp. blízkom, rodinnom kontakte.

Foto: BigHugGym

A práve tu vznikol nápad dať meno gymnastickej telocvični „BigHugGym”, zaujimavý príbeh, že?

Podobne je tomu aj tu v Bratislave v telocvični. Inštruktorky a inštruktori sa deti snažia povzbudzovať a motivovať bez ohľadu na to, či práve spravili prvý krok cez žinenku alebo svoj prvý premet, či dokonca salto. Sú presvedčený, že čím viac Hugs, tým šťastnejšie a motivovanejšie budú všetky deti.

BigHugGym má vynikajúcu lokalitu. Počas toho, ako sa vaše deti budú zabávať cvičením so svojimi inštruktormi, si môžte v pohodlí užívať pohľad na ich úsmev. Alebo si zatiaľ vybavíte, čo ste cez deň nestihli v neďalekom nákupnom centre. Vynikajúca dostupnosť zo všetkých kútov Bratislavy a okolia, veľké podzemné parkovisko pre vás zadarmo, to sú ďalšie výhody, ktoré vám ponúkame.

Nakoniec ako sami hovoria, prídťe aj vy, deti nás milujú.

www.bighuggym.sk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať