Vodiči pozor, most v Piešťanoch skomplikuje cestovanie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Most Zlatné uzavreli, opravy potrvajú mesiace
Práce na uzavretom moste Zlatné pri Strečne budú prebiehať až do 15. novembra 2014. Pre rekonštrukciu úplne uzavrú most Zlatné na ceste I/18 v katastri obce Strečno a Mojšova Lúčka. Strečno, Žilina, 3. jún 2014. Foto: SITA/Milo Fabian

PIEŠŤANY 28. júna (WEBNOVINY) – Dlhodobo plánovaná rekonštrukcia Krajinského mosta v Piešťanoch skomplikuje od 1. júla cestovanie autobusom.

Cestujúci prejdú Váh lávkou pre peších

Autobusy prímestských liniek pôjdu len po most, cestujúci prejdú Váh lávkou pre peších a na druhej strane nastúpia do iného autobusu. Dostávať budú dva lístky, cestovné však v súčte nebude vyššie. Informáciu zverejnil Trnavský samosprávny kraj, ktorý je vlastníkom Krajinského mosta. Takýto spôsob dopravy začne platiť 1. júla o 8:00 a potrvá až do konca augusta.

Mestská autobusová doprava z Piešťan na Kúpeľný ostrov nebude zabezpečovaná. Pri diaľkových linkách, ktoré majú trasu cez Krajinský most, je situácia komplikovanejšia. Linka Senica – Banská Bystrica bude zabezpečovaná tak ako prímestské linky, teda dvoma autobusmi. V prípade iných diaľkových liniek sa cestujúci musia informovať u dopravcu, ktorý konkrétnu linku prevádzkuje.

Krajinský most bude pre akúkoľvek dopravu uzatvorený

Kraj mal pôvodne na rekonštrukciu mosta vyčlenených 215-tisíc eur. Vláda na výjazdovom rokovaní v Horných Orešanoch pridala ďalších 500-tisíc eur. Rekonštrukciu mosta bude robiť spoločnosť Hastra zo Žiliny za vysúťaženú cenu 425-tisíc eur bez DPH. Krajinský most bude pre akúkoľvek dopravu úplne uzatvorený, obchádzkové trasy povedú cez obec Lúka a cez Hlohovec.

Pri použití kratšej obchádzky cez Lúku a diaľnicu nemusia mať vodiči na tomto úseku diaľničnú známku. Policajti a sanitky budú mať povolený prejazd cez Kolonádový most, ktorý je určený pre peších. Hasiči použijú tiež obchádzky, zároveň však budú v kontakte aj s hasičskými stanicami v susedných okresoch.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať