Procházka tvrdí, že je obeťou pokusu o politický atentát

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Radoslav Procházka
Zakladateľ strany Sieť Radoslav Procházka počas tlačovej konferencie na tému: Detektor a audit prezidentskej kampane, na košickej Hlavnej ulici. Foto: SITA/Jozef Jarošík

KOŠICE 24. júna (WEBNOVINY) – Zakladateľ politickej strany Sieť a bývalý kandidát v prezidentských voľbách Radoslav Procházka si myslí, že bol adresátom pokusu o politický atentát. Procházka to v utorok vyhlásil na tlačovej besede v Košiciach.

Audit prezidentskej kampane a detektor lži boli hlavnými témami tlačovej besedy. Zdôraznil, že dnes sa k tejto kauze aj ku kauze Igor Matovič vyjadruje naposledy.

Procházka vzal vinu na seba

„Je to moja vina, že sme boli tri týždne v mentálnej a komunikačnej defenzíve. Je to moja vina, že som to vôbec dopustil. Prvý raz som sa stal terčom systematického a dobre mediálne organizovaného a sponzorsky podporovaného pokusu o politický atentát,“ povedal v utorok Procházka.

Dodal: „Na základe informácií, ktoré som získal, mám všetky dôvody veriť, že išlo o objednávku z biznis-politických kruhov blízkych súčasnej vláde, že politický podnikateľ poslanec Matovič nehrá len úlohu nájomného žoldniera, ale svoju česť vymenil za prísľub pravidelnej účasti v televíznych debatách akože za opozíciu.“

Ponuka na detektor prišla cez esemesku

Potom informoval o záveroch auditu účtovníctva za jeho prezidentskú kampaň, ktorú vykonal nezávislý audítor Ondrej Boržik. Ten nenašiel nijaké nedostatky v účtovníctve, konštatoval že bolo vedené transparentne, prijaté a vydané prostriedky zodpovedajú účelu a poskytujú pravdivý a verný obraz, pričom odobril účtovnú uzávierku.

Procházka spochybnil účasť Matoviča na detektore lži s tým, že to neprebehlo korektne. Informoval, že dostal zatiaľ neoficiálnu ponuku cez SMS od významnej osobnosti televízie, ktorá by v priamom prenose a v prime time vysielala jeho absolvovanie výsluchu cez detektor lži.

Ako uviedol Procházka, voči Matovičovi necíti nenávisť, zvažuje však podanie viacerých žalôb na Matoviča ako fyzickú osobu.

Radoslav Procházka
Foto: archívne, SITA/Jozef Jarošík

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Igor MatovičRadoslav Procházka