Muž divoko unikal polícii, pri naháňačke padli aj výstrely

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Policajti dostali nové autá, ide o najväčšiu výmenu v histórii
Pohľad do showroomu v Devínskej Novej Vsi počas slávnostného odovzdania nových služobných vozidiel Volkswagen Golf do užívania Policajného zboru SR. Bratislava, 22. apríl 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA/STARÁ ĽUBOVŇA 25. júna (WEBNOVINY) – Lupič vyzbrojený nožom prepadol v utorok popoludní v Starej Ľubovni taxikára, policajti ho chytili po niekoľkokilometrovej naháňačke. Padlo aj niekoľko výstrelov z policajných zbraní.

Tridsaťpäťročný muž nastúpil do taxíka v Novej Ľubovni a chcel zaviezť do Prešova. V Starej Ľubovni požiadal taxikára, aby zastavil pred bankou, aby si mohol vybrať peniaze. Ako agentúru SITA informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik, namiesto toho však na taxikára vytiahol nôž, tomu sa podarilo dostať z auta, avšak lupič si sadol za volant a zmizol.

Páchateľovi boli v krátkom čase na stope policajti. Vodič však unikal a bezohľadnou jazdou ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Nezastavila ho červená na semafore ani policajná zátarasa. Policajti vystrelili niekoľko varovných výstrelov a strieľali aj na zadné pneumatiky. Šofér však naďalej unikal, dokonca aj v protismere.

Pri obci Mokroluh zišiel s autom do poľa, pričom sa zranil. Policajti ho spacifikovali. Na miesto dorazila aj záchranka, páchateľ mal totiž poranenú hlavu, ošetrili ho v nemocnici. Pri policajnom zásahu mu neboli spôsobené žiadne zranenia, uviedol Džobanik. V nemocnici mu ešte odobrali krv na zistenie alkoholu a drog. Následne ho previezli na policajné oddelenie, kde ho obvinili z lúpeže. Spracovaný bude aj návrh na jeho vzatie do väzby.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia