Deti hodnotili vodičov, rozdali viac ako tristo citrónov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovenských vodičov skontrolujú deti, pokarhajú ich citrónmi
Detská hliadka za asistencie polície odovzdávala vodičom počas dopravno-preventívnej akcie citrón alebo jablko podľa toho, či sa dopustili priestupku, alebo jazdili vzorne. Bratislava, 16. jún 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 27. júna (WEBNOVINY) – Viac ako 300 citrónov rozdali deti nezodpovedným vodičom počas minulotýždňovej preventívnej akcie Jablko – citrón. Školáci na 50 stanovištiach po celom Slovensku pomáhali dozerať mužom zákona na dodržiavanie dopravných predpisov.

Obrazom: Slovenských vodičov kontrolovali deti, karhali ich citrónmi

Skontrolovali takmer 1 840 vodičov, väčšina z nich dopravné predpisy dodržala a za to ich detské hliadky odmenili jablkom a namaľovaným obrázkom.

Neporiadni vodiči dostali citrón

Podľa informácií z Prezídia Policajného zboru 331 vodičov pravidlá cestnej premávky porušilo. Väčšinou išlo o prekročenú rýchlosť, nezapnuté svetlá, v niektorých prípadoch zistili aj alkohol. Títo vodiči dostali od žiakov citrón, pri závažných priestupkoch však udelili policajti aj pokuty.

Zo štatistík vyplynulo, že za volantom sú zodpovednejšie ženy. Citrón ako alternatívnu pokutu dostalo len 12 percent zo všetkých skontrolovaných vodičiek a s kyslou pokutou odišla až pätina šoférov.

Deti boli odmenené tiež

Najväčším hriešnikom bol vodič, ktorého zastavili v Žilinskom kraji. V obci prekročil rýchlosť až o 42 km/h a neminula ho ani finančná pokuta.

Niektorí motoristi dokonca odmenili aj samotné deti. Krátko po kontrole sa vrátili na stanovisko a deťom rozdali sladkú odmenu.

Viaceré deti dokázali nezodpovedných šoférov veľmi dôrazne pokarhať.

Cieľom tohto projektu je pozitívnym spôsobom upozorniť vodičov na riziká rýchlej jazdy a zároveň šíriť medzi motoristami osvetu o dôležitosti dodržiavania dopravných predpisov a to sa podľa výsledkov akcie aj reakcií vodičov podarilo, uviedol viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ľubomír Ábel