Tatry očakávajú cez leto viac turistov z Maďarska

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Turisti, tatry, leto
Foto: SITA/Rastislav Ovšonka

POPRAD 27. júna (WEBNOVINY) – Tatranci si zrejme budú musieť oprášiť základy maďarčiny. V lete by do Vysokých Tatier mohlo prísť novou vlakovou linkou z Budapešti viac maďarských turistov.

„Maďarské štátne železnice zaviedli zvýhodnený cestovný lístok do Vysokých Tatier, v ktorom je zahrnuté aj neobmedzené cestovanie na Tatranskej elektrickej železnici a ozubnicovej železnici,“ uviedla výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Ročne navštívi región Vysoké Tatry okolo 20 000 občanov Maďarska. V Tatrách si od nového spojenia medzi Budapešťou a Tatrami sľubujú viac maďarských turistov.

Lístok platný štyri dni

Zvýhodnený spiatočný cestovný lístok platný štyri dni zaviedli maďarské štátne železnice na aktuálnu letnú sezónu.

V cene lístka 36,5 eura pre dospelých a 18,25 eura pre deti je zahrnuté aj neobmedzené cestovanie na Tatranskej elektrickej železnici a Ozubnicovej železnici Tatranská Štrba – Štrbské Pleso a na železničnej trati Poprad-Tatry – Studený Potok – Tatranská Lomnica.

„V poslednom období nám počet maďarských návštevníkov mierne rastie, ročne zhruba o pol percenta. Vítame aktivitu maďarskej strany a veríme, že našim južným susedom sa Tatry budú páčiť a využijú atraktívnu ponuku zvýhodneného cestovného lístka z ich metropoly k nám do Vysokých Tatier,“ dodala Maťašovská.

Po lete sa uvidí, či boli lístky efektívne

Vo Vysokých Tatrách očakávajú, že nová linka by mohla prispieť k medziročnému nárastu počtu maďarských turistov o dve až tri percentá.

Podľa Maťašovskej na Slovensko železnicou najviac cestujú návštevníci Bratislavy, Košíc, Vysokých Tatier a okolia.

Práve na základe týchto skutočností maďarská strana zaviedla zľavnený letný cestovný lístok do Vysokých Tatier. „Po lete sa uvidí, či Tatry obyvateľov Maďarska oslovia a ich štatistiky skutočne porastú,“ uviedla Maťašovská.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia