KDH chce získať štyroch primátorov, podporí aj Kňažka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ján Figeľ
Predseda KDH Ján Figeľ počas zasadnutia Rady Kresťanskodemokratického hnutia s programom prezidentské voľby 2014 a vnútropolitická situácia. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 29. júna (WEBNOVINY) – KDH chce v jesenných komunálnych voľbách získať miesta primátorov v štyroch krajských mestách.

Na primátora Žiliny by mal kandidovať podpredseda KDH Peter Belinský, na primátora Banskej Bystrice člen predsedníctva KDH Peter Lačný, na primátora Trnavy by mal kandidovať dlhoročný mestský poslanec za KDH Ján Žitňanský a kandidátkou na primátora mesta Prešov za KDH by mala byť poslankyňa mestského a krajského zastupiteľstva Andrea Turčanová.

Ich kandidatúry má v sobotu v Bardejove schváliť Rada KDH. Podľa stanov hnutia kandidátov na primátorov krajských miest, ktorí sú členmi hnutia, schvaľuje celoslovenská rada. V Bratislave kresťanskí demokrati avizovali podporu v primátorských voľbách Milanovi Kňažkovi. Keďže ten nie je členom KDH, schvaľovaniu Rady KDH nepodlieha.

Rada KDH sa bude sa venovať aj zhodnoteniu volieb do Európskeho parlamentu a aktuálnej politickej situácii na Slovensku. „Vláda nechystá pozitívny, ale podvodný balíček, plný trikov a nových daní. Niekde ľuďom trochu popustí, inde však ešte viac zoberie. KDH musí byť pripravené odhaľovať triky vlády a chrániť Slovákov pred žmýkaním ich peňaženiek,“ povedal dnes pre agentúru SITA podpredseda hnutia Miloš Moravčík.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrea TurčanováMiloš MoravčíkPeter Belinský
Firmy a inštitúcie KDH Kresťanskodemokratické hnutie