Vladimír Maňka by sa mal čoskoro vrátiť do vedenia Smeru

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Manka smer fico
Bývalý podpredseda strany Vladimír Maňka (vľavo) počas prejavu v rámci pracovného snemu strany Smer-SD. Bratislava, 28. jún 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 30. júna (WEBNOVINY) – Vladimír Maňka, ktorý v sobotu na pracovnom sneme Smeru-SD prišiel o podpredsednícku funkciu, by sa mal čoskoro vrátiť do najvyššieho vedenia strany.

Maňka je vedúcim delegácie strany Smer-SD vo frakcii Socialistov a demokratov v Európskom parlamente. Už na sneme predseda strany Robert Fico vyjadril želanie, aby chodieval na rokovania užšieho vedenia i predsedníctva.

Ako povedal pre agentúru SITA generálny manažér strany Ján Richter, Smer-SD zmení organizačný poriadok tak, aby vedúci delegácie v socialistickej frakcii bol prizývaný na rokovania užšieho vedenia i predsedníctva.

Nebude mať však možnosť hlasovať. Pri najbližšej zmene stanov vedúci delegácie bude zakompovaný ako riadny člen užšieho vedenia a predsedníctva.

Maňka sa v sobotu na sneme vzdal funkcie podpredsedu. Vo funkcii ho nahradil štátny tajomník ministerstva financií Peter Pellegrini. Ten by sa mal stať ešte tento týždeň ministrom školstva.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján RichterPeter PellegriniRobert FicoVladimír Maňka
Firmy a inštitúcie SMER-SD