Slováci pred jazdou pili, vodiči nafúkali rekordné čísla

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Alkohol
Foto: SITA/Diana Černáková

POVAŽSKÁ BYSTRICA/NÁMESTOVO/TRENČÍN 30. júna (WEBNOVINY) – Narazil do dvoch áut, odišiel a vrátil sa peši. Pri dychovej skúške potom nafúkal viac ako tri promile. Nehoda sa stala v nedeľu večer na Helenskej ulici v Považskej Bystrici.

Vodič Fordu Focus najskôr narazil do zaparkovaného VW Golf a potom do vedľa stojaceho BMW. To sa následne posunulo a natlačilo do Fiatu Bravo. Ako agentúru SITA informoval trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička, vodič Fordu z miesta odišiel, auto zaparkoval na sídlisku Rozkvet pri základnej škole a vrátil sa peši.

Pri následnej dychovej skúške mu policajti namerali 1,48 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 3,08 promile. Pri nehode sa našťastie nikto nezranil. Prípad polícia vyšetruje.

Češke hrozí rok za mrežami

Opitú vodičku Octavie zas prichytili policajti v nedeľu nadránom v Oravskej Lesnej v okrese Námestovo. Štyridsaťšesťročná Češka nafúkala 1,25 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,6 promile. Žene zadržali vodičský preukaz a predviedli ju na policajné oddelenie. Obvinili ju z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Ako agentúru SITA informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, skrátené vyšetrovanie ukončili návrhom na podanie obžaloby. Obvinenej žene v prípade dokázania viny hrozí až rok za mrežami.

Foto: SITA / AP

Vodič felicie s takmer štyrmi promile

Takmer 3,5 promile nafúkal vodič felicie, ktorého policajti cez víkend kontrolovali pri Prievidzi. Tridsaťdeväťročný muž už čelí obvineniam z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.

Alkoholom posilneného mladíka zastavili aj v Starej Turej. Ako agentúru SITA informoval trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička, 19-ročnému vodičovi VW Polo zistili 1,29 promile.

Obvineniu sa nevyhol rovnako ako 63-ročný vodič Fordu Fiesta, ktorého hliadka kontrolovala v nedeľu ráno v Hornej Strede v okrese Nové Mesto nad Váhom. Vodičovi namerali 1,15 promile.

Muž si vypil už na raňajky

Viac ako 2,8 promile nafúkal vodič Škody Superb, ktorého v nedeľu ráno zastavila policajná hliadka v Čadci. Mužovi zadržali vodičský preukaz a predviedli ho na policajné oddelenie.

Štyridsaťtriročného Čadčana obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ako agentúru SITA informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, skrátené vyšetrovanie ukončili s návrhom na podanie obžaloby. Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest až na jeden rok.

Uplynulý týždeň policajti v Žilinskom kraji odhalili 34 vodičov, ktorí si sadli za volant pod vplyvom alkoholu, 15 z nich malo viac ako jedno promile. Okrem toho zastavili aj 30 podgurážených cyklistov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia