Obrazom: Na Slovensku zúrila smršť, toto za sebou zanechala

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Na Slovensku opäť zúrila búrka, živel strhol káble aj stromy
Veterná smršť vyčíňala cez víkend v obci Mostová v okrese Galanta. Silný vietor poškodil strechy rodinných domov, strhol elektrické a telekomunikačné vedenie a vyvracal stromy. V obci vyhlásili mimoriadnu situáciu. Bratislava, 30. jún 2014. Foto: SITA/KR HaZZ Trnava

PREŠOV 30. júna (WEBNOVINY) – Nočná búrka v Prešovskom kraji vytiahla hasičov do terénu. Zasahovali hlavne pri odstraňovaní stromov spadnutých na cesty, ktoré poškodili aj vedenia.

V Prešove v nedeľu v noci odstraňovali strom spadnutý na trolejbusové vedenie na Čiernom moste. Hasiči sa potom presunuli na Bauerovu ulicu, kde spadol strom na cestu a odtiaľ išli na ulicu K amfiteátru, kde padajúci strom pretrhol telekomunikačné káble.

Obrazom: Na Slovensku opäť zúrila smršť, živel strhával káble aj stromy

Hasiči mali nočný výjazd aj do obce Kalnište v okrese Svidník, kde strom spadol na vozovku. Po jednom výjazde mali hasiči aj v okresoch Levoča, kde zasahovali v Behárovciach, a v meste Kežmarok – aj tam odstraňovali vyvrátené stromy. Zranený nebol nikto. Agentúru SITA informovala operačná dôstojníčka Zuzana Rovderová.

Mostová ostala po lejaku bez elektriny

Veterná smršť vyčíňala v nedeľu popoludní aj v obci Mostová v okrese Galanta. Silný vietor poškodil strechy rodinných domov, strhol elektrické a telekomunikačné vedenie a vyvracal stromy. Na území obce bola vyhlásená mimoriadna situácia.

Smršť trvala podľa starostky Zuzany Takácsovej len pár minút. Podľa jej odhadu je poškodených do dvesto rodinných domov, obec zostala v momente bez elektrickej energie. „Niektoré domy sú poškodené len mierne, na niektorých sú veľké škody. Na pomoc nám prišli hasiči, elektrikári, navzájom si pomáhali aj obyvatelia,“ povedala.

Na Slovensku opäť zúrila búrka, živel strhol káble aj stromy
Foto: SITA/KR HaZZ Trnava

Hasičom sťažovali prácu vietor aj dážď

V súčasnosti sú už sprejazdnené všetky cesty a zapojená je aj elektrická energia. Obecný majetok podľa Takácsovej poškodený nebol, obyvatelia si škody na rodinných domoch musia riešiť individuálne s poisťovňami.

Prácu hasičom z Galanty a Dunajskej Stredy okrem silného vetra sťažoval aj hustý dážď. Agentúru SITA informoval hovorca hasičov v Trnavskom kraji Tomáš Bílik.

Na Slovensku opäť zúrila búrka, živel strhol káble aj stromy
Foto: SITA/KR HaZZ Trnava

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav