Šéf maďarskej diplomacie: Vzťahy so Slovenskom sú skvelé

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Madarsko navracsics lajcak
Sprava: Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák a minister obchodu a zahraničných vecí Maďarska Tibor Navracsics počas prijatia pred spoločných rokovaním v Bratislave. Bratislava, 30. jún 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 30. júna (WEBNOVINY) – Vzťahy medzi Slovenskom a Maďarskom sú v súčasnosti skvelé, vyhlásil v Bratislave nový šéf maďarskej diplomacie Tibor Navracsic.

Minister zahraničných vecí Maďarska prišiel na oficiálnu návštevu Slovenska ako do jednej z prvých krajín po svojom nástupe do funkcie začiatkom júna.

Navracsic vychválil ministra Lajčáka

„Spomedzi susedných krajín máme so Slovenskom najužšie historické väzby,“ povedal Navracsic, ktorý tiež vyzdvihol pôsobenie slovenského ministra zahraničia Miroslava Lajčáka vo funkcii. „Je to minister, od ktorého sa môže človek veľmi veľa naučiť,“ dodal.

Ministri sa zhodli, že medzi Slovenskom a Maďarskom existujú viaceré otvorené otázky, na ktoré majú obe krajiny rozličné názory.

Na stretnutí sa riešila aj infraštruktúra

Navracsic však súhlasí s Lajčákom v tom, že ich netreba zveličovať. „Cieľom snáď ani nie je, aby neboli žiadne diskusie alebo spory, ale aby sme sa prostredníctvom rokovaní dostali k spoločnému riešeniu,“ poznamenal Navracsic.

Ministri tiež na stretnutí rozoberali spoluprácu oboch štátov v rôznych infraštruktúrnych projektoch. Lajčák spomenul napríklad plánovanú výstavbu mosta medzi Komárnom a Komáromom, ale aj výstavbu cestného mosta nad riekou Hornád a prepojenie rýchlostnej cesty R4 a maďarskej M30.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Miroslav LajčákTibor Navrácsics
Firmy a inštitúcie MZVEZ Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR