Prezident Kiska vyznamenal šéfku európskej diplomacie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ashtonova kiska
Zľava: Vysoká predstaviteľka Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Catherine Ashtonová a prezident Andrej Kiska po tom, ako jej udelil štátne vyznamenanie Rad Bieleho dvojkríža II. triedy. Bratislava, 1. júl 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 1. júla (WEBNOVINY) – Prezident Andrej Kiska v utorok udelil najvyššie štátne vyznamenanie šéfke európskej diplomacie Catherine Ashtonovej, ktorá je na návšteve Slovenska.

Vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničné veci dostala od Kisku Rad Bieleho dvojkríža II. triedy za mimoriadne zásluhy o upevnenie postavenia Slovenska v medzinárodných vzťahoch a za prínos k posilneniu a presadzovaniu spoločnej zahraničnej a bezpečnostnej politiky EÚ. Ide o vôbec prvé štátne vyznamenanie, ktoré Kiska udelil od nástupu do funkcie 15. júna.

Catherine Ashtonová v utorok navštívila Slovensko na pozvanie ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka, s ktorým rokovala aj o situácii na Ukrajine. Šéfka diplomacie EÚ tiež vystúpila na porade vedúcich zastupiteľských úradov Slovenska v zahraničí, ktorá sa koná pravidelne každé dva roky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaCatherine Ashtonová
Firmy a inštitúcie MZVEZ Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR