Košická a prešovská MHD premáva v prázdninovom režime

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Mhd, kosice
Foto: SITA/Ivan Fleischer

KOŠICE 1. júla (WEBNOVINY) – Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) upozorňuje cestujúcich, že MHD začala premávať podľa prázdninových cestovných poriadkov. Ako informovala hovorkyňa dopravného podniku Michaela Karaffová, od utorka sú tiež zmenené trasy niektorých liniek, upravený je aj cestovný poriadok pre lepšiu koordináciu súbežných liniek, pravidelnejšiu dopravu a kratšie čakanie cestujúcich.

Menia sa zastávky aj intervaly

Počas letných prázdnin, až do 31. augusta, budú na linke č. 6 premávať malé električky. Na trolejbusových linkách 71 a 72 budú od júla jazdiť nízkopodlažné autobusy. K ďalším zmenám od júla patrí napríklad aj rozšírenie počtu liniek zastavujúcich na zastávke OC Optima, ale len v smere na Pereš. Okrem linky 20L budú na tejto zastávke zastavovať autobusové linky 21, 23, 25, 52 a 56. Prevádzka linky č. 13 sa obmedzuje len na pracovné dni v čase od 5:00 do 20:00, pričom premávať bude v hodinových intervaloch.

Linka č. 20 bude premávať len v úseku Košická Nová Ves – Nám. osloboditeľov a späť v upravenom intervale. Spojenie centra mesta so Šacou budú zabezpečovať upravené linky č. 52 a 56. Na linke 56 sa tiež zriaďuje obojsmerné zastavovanie na zastávke „Moldavská – obchodné centrá“. Označenie linky 20N sa ruší.

Linka 20L bude posilnená, premávať bude počas celého dňa v pracovných dňoch aj v dňoch pracovného voľna – doteraz premávala len v špičke pracovného dňa. Táto linka nahradí v Pereši a Lorinčíku zrušenú linku 52L, v Krásnej to bude posilnená linka 28 a 52.

Dopravný podnik mesta Prešov počas letných prázdnin obmedzil počet spojov v mestskej hromadnej doprave. V mesiacoch júl a august nebudú vôbec jazdiť školské spoje a na väčšine ďalších liniek, až do konca augusta, sa zníži počet . Pre budovanie kanalizácie čakajú cestujúcich do Teriakoviec počas pracovných dní obmedzenia. Zmena bude platiť do ukončenia prác.

Menej spojov v Prešove

Počas letných prázdnin nebudú v Prešove premávať školské spoje č. 16, 36A a 48. Linka č. 22 nepremáva v úseku Slávičia – Za Kalváriou, linka č. 36 nepremáva v úseku Okružná – Trojica. V pracovných dňoch v čase špičky bude na mnohých linkách znížený počet spojov. Celodenne bude predĺžený interval spojov z 15 na 30 minút na linke č. 38. Z dôvodu výstavby kanalizácie v obci Teriakovce v pracovných dňoch v čase od 7:00 do 18:00 budú spoje linky č. 11 premávať len po zastávku Rázcestie Teriakovce. Odtiaľ sa autobus bude vracať do Prešova cez Solivarskú ulicu na zastávku Veľká pošta so zmeneným označením ako linka č. 46.

S dovolenkovým obdobím súvisí aj zatvorenie predajne časových cestovných lístkov v centre Družba od 1. do 27. júla. V tomto čase budú cestujúcim k dispozícii ďalšie predajne Dopravného podniku mesta Prešov na Weberovej ulici, v podchode pri železničnej stanici a v nákupnom stredisku Opál.

Všetky zmeny v mestskej hromadnej doprave nájde verejnosť na webstránke Dopravného podniku mesta Prešov. Prázdninový linkový cestovný poriadok vyšiel aj vo forme brožúrky a je v predaji v novinových stánkoch a v predajniach dopravcu. Zmeny sú vyznačené aj na zastávkach MHD, informoval riaditeľ Dopravného podniku mesta Prešov Peter Janus.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia