V Košiciach pribudli nové parkovacie automaty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Parkovanie, značka
Foto: SITA/Dušan Hein Foto: Thinkstock

BRATISLAVA 1. júla (WBN/PR) – Na Kováčskej ulici v centre Košíc sú nainštalované nové parkovacie automaty. Po novom vodič pri platení zadáva aj EČV auta.

Spoločnosť EEI, ktorá spravuje parkovanie v Košiciach, v piatok, 27.júna 2014 na Kováčskej ulici v centre mesta osadila štyri nové parkovacie automaty. Vodič odteraz vkladá aj evidenčné číslo svojho vozidla. „V rámci Košíc sme si vybrali túto lokalitu ako pilotný projekt. Ak sa osvedčí, v budúcnosti plánujeme vymeniť všetky automaty, ktoré v Košiciach spravujeme,“ povedala Soňa Húšťová, mediálna zástupkyňa EEI, s.r.o.

Okrem parkovacích automatov už dnes vodič zadáva EČV aj pri ostatných formách úhrady za parkovné – SMS aj parkovacie karty. Ide o pilotný projekt v spolupráci s mestom, ktorého dlhodobým cieľom je elektronicky registrované vozidlá združiť pod centrálny register EČV pre účely úhrady parkovného. Na základe údajov zo systému sa bude dať efektívne a jednoznačne určiť, ktoré vozidlá majú uhradené parkovné a akou formou. Systém zároveň poskytne údaje o tom, koľko neplatičov sa nachádza v určitom čase na konkrétnom mieste.

O spoločnosti:

Spoločnosť EEI s.r.o. sa venuje riešeniu statickej dopravy v rámci mestských dopravných systémov a v súčasnosti je najväčším správcom parkovacích systémov a garáží na Slovensku. Momentálne pôsobí v mestách Banská Bystrica, Košice, Vranov nad Topľou a Zvolen so sídlom v Bratislave.

Investičné aktivity spoločnosti EEI zahŕňajú výstavbu a prenájom parkovacích plôch, budovanie hromadných garáží a hromadných odstavných plôch pre retail klientelu, ako aj správu parkovacích miest a parkovacích domov. Spoločnosť EEI sa okrem iného venuje aj poradenskej a konzultačnej činnosti v rámci organizácie a správy statickej dopravy a to pre verejný aj súkromný sektor.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia