Majiteľka agresívnej dogy dostala podmienku, na súde plakala

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Doga
Foto: dogwallpapers.net

TRNAVA 2. júla (WEBNOVINY) – Za vlaňajší útok argentínskej dogy na šesťročného Nikolasa v Malženiciach v okrese Trnava súd potrestal majiteľku psa trestom odňatia slobody v trvaní osem mesiacov s podmienečným odkladom na jeden rok.

Majiteľka ťažko znášala rozsudok

Súd schválil za ublíženie na zdraví z nedbanlivosti dohodu o vine a treste, ktorú uzatvorila obvinená s prokurátorkou. S nárokom na náhradu škody odkázal matku zraneného chlapca na občianske súdne konanie. Obvinenej hrozil trest odňatia slobody na jeden až päť rokov, dohoda o vine a treste umožnila znížiť trest pod dolnú hranicu trestnej sadzby.

Nikolasa napadol mladý pes začiatkom októbra minulého roku vo dvore rodinného domu. Hrýzol ho po celom tele, spôsobil mu vážne zranenia. Liečili ho v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Bratislave. Obvinená svoju vinu priznala, celý proces však v stredu len ťažko znášala. Na otázku, či ešte chová argentínske dogy, nechcela odpovedať.

Parlament stále nesprísnil tresty

Slovenský parlament sa už dlhšie zaoberá novelou zákona, ktorá má sprísniť podmienky chovu, držania a vodenia psov. Odborné činnosti súvisiace s plnením týchto podmienok by mali zabezpečovať odborníci a kynologické organizácie, ktoré poverí ministerstvo pôdohospodárstva. Novelu zákona presunuli jej predkladatelia zo Smeru-SD Vladimír Jánoš, Magda Košútová a Tibor Lebocký z júnovej schôdze na september.

Okresný súd v Trnave len nedávno potrestal muža, ktorý vlani v októbri v Leopoldove zavinil útok inej argentínskej dogy na osemročného Mateja. Trestným rozkazom mu vymeral trest odňatia slobody v trvaní osemnásť mesiacov s podmienečným odkladom na dva roky. Zároveň rozhodol o vyplatení bolestného a náhrady za sťaženie spoločenského uplatnenia. Trestný rozkaz už nadobudol právoplatnosť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Vladimír Jánoš