Výmeny vo vláde sú ako z čias socializmu, reagovala SaS

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sulík
Predseda SaS Richard Sulík. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 2. júla (WEBNOVINY) – Výmeny na najvyšších postoch ministerstiev školstva a hospodárstva sú ako z čias socializmu, keď sa personálne rozhodnutia robili v hlbokom zákulisí ÚV KSČ, tvrdí opozičná strana Sloboda a Solidarita (SaS).

„Verejnosť môže len hádať, čo predsedovi vlády a Smeru Robertovi Ficovi prekážalo na Dušanovi Čaplovičovi a Tomášovi Malatinskom. Nám v SaS prekážalo, že miesto školstva otvoreného tvorivosti a slúžiaceho potrebám praxe sa len naďalej udržiaval prekonaný systém vzdelávania so zle platenými a frustrovanými učiteľmi, ale predseda vlády o svojich výhradách mlčí. Rovnako to platí o ministerstve hospodárstva,“ povedal predseda SaS Richard Sulík.

Liberáli podľa neho personálne zmeny vo vláde považujú len za vnútrostranícke preskupovanie síl s cieľom vyvolať vo verejnosti ilúziu o životaschopnosti Smeru.

Strana Most-Híd vníma zmeny vo vláde ako čiastočné priznanie zlyhania premiéra Roberta Fica. „Výmenu dvoch ministrov, ktorých pôsobenie nemožno hodnotiť práve najpozitívnejšie, nepovažujeme za postačujúce. Vláda by mala vo svojej sebareflexii pokračovať a odvolať aj ďalších. Napríklad ministra Tomáša Boreca pre zúfalý stav v slovenskej justícii, ku ktorej občania nemajú dôveru,“ sa v stanovisku Most-Híd. Demisiu by mal podľa strany podať aj šéf envirorezortu Peter Žiga, ktorý predložil do parlamentu sporný zákon o vode. „Fico výmenou Malatinského a Čaploviča priznal svoju porážku, ale len čiastočne,“ tvrdí Most-Híd.

Odchod z postu v stredu po viac ako dvoch rokoch funkčného obdobia ohlásil Dušan Čaplovič cez svoj tlačový odbor, demisiu sa rozhodol podať po vzájomnej dohode s premiérom Robertom Ficom.

VIAC SA DOČÍTATE TU.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dušan ČaplovičPeter ŽigaRichard Sulík
Firmy a inštitúcie SaS Sloboda a SolidaritaVláda SR