Kukláči rozbili sieť dílerov v Seredi, zhabali arzenál drog

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kuklac
Foto: SITA/Pavol Machovič

BRATISLAVA 4. júla (WEBNOVINY) – Policajti národnej kriminálnej agentúry zakročili proti organizovanej skupine drogových dílerov v Seredi a okolí, informovala agentúru SITA hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

Policajti zlikvidovali väčšiu sieť distributérov pervitínu na území západoslovenského regiónu a zabránili predaju viac ako 8000 dávok drogy, pričom sa im podarilo zaistiť aj výnos z tohto nákupu vo výške 46-tisíc eur.

Obvinili desiatich dílerov

Podľa Dobiášovej vyšetrovateľ NAKA obvinil sedem mužov a tri ženy z drogového trestného činu, za čo im hrozia tresty odňatia slobody podľa závažnosti skutku od 15 do 20 rokov. Zároveň bol na podnet vyšetrovateľa podaný návrh na ich vzatie do väzby

Policajti vykonali policajnú akciu pod krycím názvom FEŠIAK. Pri nej zadržali členov skupiny, ktorí na území Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja obchodovali s omamnými a psychotropnými látkami, konkrétne s metamfetamínom a marihuanou.

Obvinené osoby ako členovia organizovanej skupiny od presne nezisteného obdobia, najmenej však od začiatku roka 2013 až doposiaľ nedovolene zadovažovali, prechovávali a následne distribuovali omamné a psychotropné látky, pričom zisk si delili podľa postavenia v skupine.

Pracovali podľa presnej hierarchie

Eugen K. (51 r.) pôsobil ako hlavný dodávateľ omamných látok Ľubomírovi T. (31 r.) a Martinovi V. (34 r.). Ľubomír T. ako hlavný organizátor podľa polície riadil celý obchod tak, že po zabezpečení omamných a psychotropných látok od Eugena K. ich triedil, balil a vážil a organizoval ďalšie osoby, ktoré boli vyššími dílermi a s jeho vedomím zabezpečovali distribúciu.

Drogy
Foto: Shutterstock

Milan K. (31 r.) ako najbližší spolupracovník Ľubomíra T. spravoval sklady s drogami, ďalej ich distribuoval nižším dílerom a preberal od nich zisk, ktorý znížený o príslušnú čiastku odovzdával Ľubomírovi

Martin V. podľa obvinenia sprevádzal Ľubomíra T. pri nákupoch omamných a psychotropných látok od Eugena K. a spolupracoval pri prechovávaní a distribúcii drog.

Pri manipulácii s týmito látkami využíval a riadil svoju družku Andreu M. (18 r.). Peter Š. (31 r.), Romana B. (24 r.) a Klaudia B. (23 r.) pôsobili v skupine ako vyšší díleri a Patrik Č. (41 r.) a Vladimír B. (32 r.) ako pravidelní odberatelia a nižší díleri.

V rámci policajnej akcie vykonali šesť domových prehliadok, prehliadku jedného nebytového priestoru a desať prehliadok motorových vozidiel. Počas prehliadok zaistili metamfetamín v objeme približne 0,6 kg, čo predstavuje približne 8 000 jednorazových dávok a deväť gramov marihuany, čo predstavuje približne 30 jednorazových dávok.

V Ružomberku našli počas policajnej akcie pervitín

Ružomberskí policajti majú na svojom konte úspešnú protidrogovú akciu. Ako agentúru SITA informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, policajti z Ružomberka spolu s príslušníkmi Pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline a psovodmi z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline v stredu 2. júla urobili v Ružomberku akciu zameranú na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti.

Počas domovej prehliadky zaistili pervitín v množstve, ktoré predstavuje najmenej 140 obvykle jednorazových dávok. Vyšetrovateľ ružomberskej polície po protidrogovej akcii obvinil 30-ročného Michala z Ružomberka zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Muža už stíhajú vo väzbe a v prípade dokázania viny mu hrozí väzenie na tri až desať rokov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie NAKA Národná kriminálna agentúra