Hrôzostrašný nález, v Malej Fatre našli telo českého turistu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Mŕtvola
Foto: Shutterstock

POPRAD 4. júla (WEBNOVINY) – V Malej Fatre v piatok zomrel 35-ročný český turista. Okolo poludnia nahlásili na tiesňovú linku 112 okoloidúci cykloturisti, že vedľa turistického chodníka medzi Príslopom a Kubínskou hoľou je telo muža bez známok života.

Na miesto vyrazili horskí záchranári, ktorí pri tele počkali až do príchodu polície. Následne telo nebohého naložili na nosidlá a transportovali ho do Sedla Príslop, kde ho odovzdali pohrebnej službe. Príčinu úmrtia českého turistu určí súdnoznalecká pitva, informovala Horská záchranná služba.

Vrtuľník
Foto: SITA/Viktor Zamborský

Prácu mali v piatok aj záchranári vo Vysokých Tatrách. O pomoc tu požiadala dvojica poľských horolezcov. Poliaci liezli cestu „Francouzsky polibek“ na Opálovú vežu. V najťažšej, tretej dĺžke, vypadol prvolezec a pri páde si poranil nohu v členku.

Horskí záchranári požiadali o súčinnosť posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby, ktorá zobrala na palubu vrtuľníka jedného horského záchranára a spoločne smerovali do Velickej doliny. Postupne vysadili v stene lekára a horského záchranára.

Po prvotnom ošetrení zraneného horolezca pomocou navijaka vyslobodili zo steny a po medzipristátí ho naložili na palubu. Vrtuľník následne zraneného horolezca transportoval do popradskej nemocnice na ďalšie ošetrenie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia