Malým inžiniérom ekonomickej univerzity ukážu superpočítač

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Detská univerzita
Svoje brány pre deti otvorila aj Univerzita Komenského v Bratislave. Foto: Ilustračné foto SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 7. júla (WEBNOVINY) – Druhý ročník Detskej ekonomickej univerzity štartuje v pondelok 7. júla. Malí priaznivci ekonómie získajú množstvo užitočných informácií a rád od univerzitných pedagógov a významných osobností slovenského bankovníctva a podnikania.

Súčasťou programu budú aj výlety, hry a športové aktivity. Každý z úspešných absolventov získa titul inžinier junior Ekonomickej univerzity v Bratislave a na záverečnej slávnostnej promócii dostane diplom z rúk rektora Ekonomickej univerzity Rudolfa Siváka.

Detská ekonomická univerzita sa začína 7. júla a potrvá do 18. júla. Počas dvoch týždňov deti navštívia Národnú banku Slovenska, parlament a absolvujú workshopy vo viacerých významných spoločnostiach.

Čaká na nich aj výlet do rakúskeho národného parku Donau Auen, exkurzia v Slovenskej akadémii vied spojená s prehliadkou superpočítača či workshop „na deke“ s hercom Marošom Kramárom. Agentúru SITA informovala Kamila Nemcová z Centra komunikácie a vzťahov s verejnosťou Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Detská ekonomická univerzita je určená pre žiakov štvrtého až ôsmeho ročníka základných škôl. Jej cieľom je okrem zmysluplného využitia voľného prázdninového času zoznámiť deti zábavnou formou s ekonómiou v praxi.

Viac informácií o detskej univerzite je zverejnených na web stránke www.euba.sk/deu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia