Markíza a JOJ zaplatia pokuty za reklamné šoty na lieky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Markíza,CME
Foto: Ilustračné foto: SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 8. júla (WEBNOVINY) – Sankcie v celkovej hodnote 37 500 eur rozdala Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na pondelkovom zasadnutí. Najvyššiu pokutu 21-tisíc eur dostala spoločnosť Markíza-Slovakia pre odvysielané reklamné šoty na lieky.

Vysielateľ podľa rady porušil ustanovenie zákona, podľa ktorého má reklama na lieky obsahovať jednoznačnú a zrozumiteľnú výzvu na pozorné prečítanie poučenia o správnom použití lieku. V pokute je zahrnutý i ďalší prehrešok Markízy za to, že v januári odvysielala program Teleráno bez zreteľného informovania verejnosti o umiestňovaní produktov na konci programu.

Sankciu za rovnaké pochybenie pri reklamných šotoch na lieky udelila licenčná rada aj televízii JOJ, a to vo výške 10-tisíc eur. Televízia dostala ďalšiu pokutu 6500 eur za viacnásobné porušenie ustanovenia zákona, ktoré hovorí o zreteľnom oddelení reklamy, rozoznateľnosti a nezameniteľnosti reklamy od iných programov, aj za to, že nedodržala počet povolených prerušení programu reklamou. Televízia JOJ podľa rady pochybila i v tom, že prekročila vysielací čas vyhradený reklamným šotom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie TV JOJTV Markíza